Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Coffeeshopen slut på det roliga på swecan Reply To: slut på det roliga på swecan

  • reaper

    Member
    2005-05-11 at 11:10

    Kan inte påstå att jag är för någon fullständigt fri fildelning. Att tillåta piratkopiering av läkemedel är väl lite av en annan sak, då folk trots allt dör av att man inte tillåter det. De flesta kan ändå överleva utan gratis musik.

    Artister skulle fortfarande kunna tjäna en hel del pengar på spelningar och så, vad jag har förstått är det där de får större delen av sin inkomst ifrån redan idag. Men hur blir det med dataspel och filmer? Speltillverkarna är ju helt körda ifall folk bara laddar ner spel. Och filmer.. ja.. de skulle kanske dra lite pengar på grund av bion fortfarande, men varför hyra något som man med lagen på sin sida skulle kunna ladda hem gratis? Eller köpa för den delen? Med tanke på att filmerna kommer ut så sent i Europa kan man tänka sig en nedgång i biobesöken här också..

    Fast hela tanken på ett stort fuckyou till hela skivindistrin och dess marknadsföringsmaskineri är förstås fortfarande lite lockande. Spel och film skulle nog inte funkat däremot.