Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Cannabisodling min setup inkl min odlingsplan. Rätta mina fel tack :) Reply To: min setup inkl min odlingsplan. Rätta mina fel tack :)

  • Anonymous

    Guest
    2011-02-12 at 10:35

    @Fritz wrote:

    Jag skulle köpt en digital ph-mätare och sänkt ph-värdet i vattnet till 5,2-5,5.

    Sen skulle jag också valt att vegga i större krukor och ev plantera om till ännu större krukor innan jag slår om till 12/12

    Här har du Terra’s näringsschema om du inte redan hade det: http://www.marijuana.vn/cultivation_schema/canna_terra_growschedule_en.jpg

    Lycka till! :D

    Mmm PH test + PH ner är bra men tänk på att det schemat inte är anpassat för planteringsjord som kan ha ruggigt högt EC värde, min erfarenhet säger att ge näring de redan första veckorna i planteringsjord är i regel att be om problem.
    Den näringsfattiga såjorden har fördelen att rötterna kommer växa väldigt mycket i jakt på näring, glöm inte att blanda ut den med en massa Leca, gärna upp emot 50%.
    Sen i blom så växer rötterna bara obetydligt, plantor som inte är rotbundna innan dom sätts i blom levererar betydligt sämre än plantor som hunnit stadga sig i krukan.

    BioBizz light mix är en utmärkt jordblanding
    http://www.head-nature.com/03976?id=cBtvWnYC
    Köper man från t:ex E40bubs så köp 10 liter perlite och 10 liter vermiculite, blanda 50% light mix, 25% perlite & 25% vermiculite så kan du börja ösa ner näring efter 10-12 dagar, ge gärna rootjuice eller liknande från första vattningen.