Swecan
Forum
Toggle Content   Registrera
.:: Magasin :: Forum :: Chat :: Galleri ::.
   
     
REKLAM
 

Första amsterdamresan genomförd (kommentarer)
Resor och cannabiskultur utanför Sverige.
Skapa nytt inlägg   Svara på inlägget   Utskriftsvänlig sida   Forumindex Resor och andra kulturer

Visa föregående ämne :: Visa nästa ämne  
Författare Meddelande
reaper
Lieman


Blev medlem: Apr 28, 2004
Inlägg: 16776764

InläggSkrivet: 2004-08-21 | 14:42:21    Rubrik: Första amsterdamresan genomförd (kommentarer)

Jag kom hem från Amsterdam inatt. Det var min första resa dit och jag blev ganska förvånad över vissa saker. Det första som ckockade mig (jag vet inte varför) är att Amsterdam verkar vara ett av de mest kapitalistiskt orienterade städerna i hela värdlen. Med detta menar jag det inte finns så mycket utrymme för avslappnade stunder eftersom ALLA precis HELA tiden vill ha ens pengar. Går du in i en affär utan att köpa någonting kan du lika gärna skita i att återvända dit eftersom de kommer att hata dig för resten av livet. Folk är helt scizofrena.

Tyvärr fungerar de flesta coffeeshops på samma sätt. Om du (Gud Förbjude!) beställer mindre än 3-4 g och tre hundra koppar kaffe och får för dig att du kan sitta där längre än en timme, så har du fel. Gör du det kommer en otrevlig bartender/weedtender att gå fram till dig och fråga dig om du tänker beställa mer. De vill ibland till och med plocka undan dina kaffekoppar(eller vad det nu kan vara) långt innan du hunnit dricka upp, bara för att pressa dig till att köpa mer. Tre coffeeshops som är EXTREMT otrevliga ställen och som ni ABSOLUT bör undvika, om ni vill sitta avslappnat och må bra är:

Three Floors (ligger i stadsdelen Jordaan och har värdlens sämsta service. Halva menyn är inaktuell. Det står att de har Red Lebanese och en massa annat smaskigt, men de har de inte. Det är bara en håla som det verkar gå otroligt dåligt för. Rätt åt dem säger jag bara. De står för allt annat än avslappning och artighet. Dessutom spelar de samma urdåliga hip-hop musik hela tiden. Muthafucka-fuck you-muthafuckin muthafucka! Försök bara att varva ner till dessa toner. Det går sådär bra Förvirrad

Rasta Baby: Hemskt ställe med extremt otrevlig och lömsk personal. Vi hörde dem snacka skit om några kunder för att fördriva tiden. De säljer minst 3 g åt gången vilket är helt psykopatiskt. Man vill ju ha råd att gå till andra coffeeshops också. Dock har de ganska bra spacecakes för 3,4 euro/styck, men jag avråder er ändå från att gå dit. Ingen stämning alls.

The Doors:: Det finns flera styckan, men den som jag besökte ligger nära centralstationen och ser väldigt litet ut. Ingången är skabbig och det är ännu skabbigare på insidan. Att de spelar Doors hjälper inte eftersom stället är mindre än en toalett, personalen utstrålar inget bra och menyn är bedrövlig. Jag köpte Northern Lights som inte kändes ett skit. Patetiska små buds med mer kvistar och blad än blommor och röda hår, vilka för övrigt lyste med sin frånvaro på grund av att gräset tydligen var för tidigt skördat.
Deras enda tillgängliga hasch (när vi var där) är Khetama Gold vilket smakar sit och känns mindre än svensk standard.

Ett ställe som jag rekommenderar till alla som vill ha det riktigt riktigt trevlig är Pink Floyd coffeeshopen Umma Gumma! Deras Mothers Finest är skitbra ganja! Välkurerat och moget. Personalen är skittrevlig och folk som går dit är skitcoola. Jag snackade med många trevliga människor på det stället. ETT TIPS: Beställ 1-2 g Mothers Finest och blanda det med deras Zero Zero (0,5.-1 g) Beställ deras underbara färskpressade apelsinjuice och rök ner dig som ett svin på tredje våningen framför fönstret (om det är ledigt. Där hör du musiken helt perfekt samtidigt som du har jävligt bra utsikt. Den här coffeeshopen var bland det bästa med Amsterdam.

Några saker till: Skit i alla som försöker sälja till er på gatan. De säljer sällan gräs och är ytterst skumma. Gå till zoot (kostar 14,5 euro, men är värt varenda cent) och rök lite gräs innan. Helst Super Skunk eller nåt annat uppåt gräs. Det kommer bli en oförglömlig upplevelse. Aporna är det roligaste på den här planeten. Sengångarna vill jag inte ens prata om Skrattande
Hitta ett bra vandrarhem! Vi bodde på ett kristet vandrarhem som enligt många var ett utav de bästa, men till och med där fanns det riktiga knäppisar. Vi hade en psykopat som alltid sprang runt och såg ut att ha mördat nån, en italienare som alltid såg skamlöst nerknarkad ut och som följde efter en, en kille från slovenien som låtsades ha ett jobb i Red Light district när vi alla vet vad äcklet gjorde där varje dag, en sektmedlem som trakasserade folk med sitt fanatiska snack, en labil tjej som grät sjukt mycket hela dagen för att nån hade snott hennes värdelösa cykel ( Shockerad ) , en kristen kines som tyckte att det var hemskt av oss att skratta "utan anledning" dvs. för att vi var höga.

Min slutsats: amsterdam är för det mesta ett själlöst maskineri för ekonomisk utsugning, men om du är smart och målmedveten så kommer du att ha roligt. Använd skallen och försök att inte se ut som en turist. Var skeptisk till ALLT och ALLA och var på din vakt!
Till överst på sidan
Visa användarens profil Besök användarens hemsida
reaper
Lieman


Blev medlem: Apr 28, 2004
Inlägg: 16776764

InläggSkrivet: 2004-08-23 | 22:06:38    Rubrik:

Satt utanför Rastababy på deras uteservering och bara softade i några timmar i väntan på bussen mot rotterdam! var inga som helst problem... vi hade med oss eget röka men beställde lite juice och tillsist space caken och jag märkte inte någon som helst stress från personalen... visst, dom kanske inte var dom trevligaste men vi fick sitta där ifred i solskenet! Space caken kickade på ganska bra sen också... kom lite smygandes! f.ö min debut på att äta CB ... fast nå vidare stark upplevese blev de inte, men de kanske var för att vi hade puffat ganska friskt innan vi åt! Mycket glad

F.ö är väl staden ganska mkt som du säger... väldigt stressig på nåt sätt! Men ändå mysigt när man lyckas hitta nåt klockrent ställa att bara sätta sig på och få tiden att stanna upp för nån timme eller så... hittade de perfekta stället sista dagen efter vi hade varit på Rastababy. Ska se om jag hittar bilden vi tog ... var otroligt skön o sitta där och kolla på den lilla kanalen där båtarna puttrade förbi...
Till överst på sidan
Visa användarens profil Besök användarens hemsida
reaper
Lieman


Blev medlem: Apr 28, 2004
Inlägg: 16776764

InläggSkrivet: 2004-08-23 | 22:16:02    Rubrik:

Det är Amsterdam, andra delar av Holland är väldigt annorlunda.
Till överst på sidan
Visa användarens profil Besök användarens hemsida
calypso
Småodlare


Blev medlem: Maj 30, 2002
Inlägg: 127
Från: Stockholm

InläggSkrivet: 2004-08-24 | 18:06:45    Rubrik: Gemytlig liten stad

Amsterdam är, eh.. , alldeles alldeles underbart..
Ta det inte fel, men hur naiv verkar du inte vara?
(Det är kanske inte i staden felet sitter..)

Kommer att tänka på svenskarna som emigrerade till
Det Jordiska Paradiset (Sovjet, 30-tal, tror jag det var)
och fann sig ganska ocoola när de svalt till döds och led svårt..

/C

PS. Om man viker av från turistfållan finner man, enligt mig,
staden.
Till överst på sidan
Visa användarens profil
reaper
Lieman


Blev medlem: Apr 28, 2004
Inlägg: 16776764

InläggSkrivet: 2004-08-24 | 23:40:56    Rubrik:

Amsterdam är i mitt tycke det största nöjesfältet i hela Europa, ja kanske på hela planeten! Jag återvänder dit så ofta jag bara har en chans till ett par dagar ledighet. Har t.o.m börjat fundera på att flytta dit helt och hållet. Min absoluta favorit bland coffeeshopparna är utan tvekan Dampkring. Där är väldigt trevlig personal, super-bra röka, hyfsat billiga priser samt huskatten Bowie. Tycker att hela staden är chill och så långt från stress man överhuvudtaget bara kan komma. Sedan har jag ju ifs aldrig tyckt att det skulle vara fult att vara komersiell... eller "kapitalistiskt orienterad" som du skriver.
Till överst på sidan
Visa användarens profil Besök användarens hemsida
tomster
Gräsfläckar på knäna


Blev medlem: Dec 10, 2002
Inlägg: 396

InläggSkrivet: 2004-08-25 | 9:44:45    Rubrik:

Jag upplevde ingenting av det obehag du har upplevt. Trevligt folk, otroligt avslappnat att gå med en liten fuling i mungipan i en park och ta det lugnt. Upplevde inte att folk i affärer var otrevliga heller, du kanske åkte till en helt annan stadsdel än jag? Jag vet dock inte var jag var, bara att jag var livrädd för spårvagnarna...

Men bra att tipsa om dåliga coffeeshops, de ska naturligtvis vara konkurrensutsatta som allt annat. Pris är för mig inte så viktigt, det är ju en stämning man säljer i en coffeeshop. Att de sålde 3g åt gången var väl inte så ovanligt, jag besökte inte så många men en del hade ju färdigrullade joppar om man inte ville ha en hel påse så att säga.

Jag besökte do rokerij och kan bara rekommendera det. www.rokerij.net

//Tommie
Till överst på sidan
Visa användarens profil
reaper
Lieman


Blev medlem: Apr 28, 2004
Inlägg: 16776764

InläggSkrivet: 2004-08-25 | 16:56:21    Rubrik:

Jag måste va den enda på forumet som ej har tagit en tripp till holland Elak eller helgalen
Till överst på sidan
Visa användarens profil Besök användarens hemsida
reaper
Lieman


Blev medlem: Apr 28, 2004
Inlägg: 16776764

InläggSkrivet: 2004-08-25 | 22:33:18    Rubrik:

O'nej. jag har faktiskt inte varit där trots att jag varit i många andra europeiska städer. Och jag är besviken på mig själv.

/YK
Till överst på sidan
Visa användarens profil Besök användarens hemsida
reaper
Lieman


Blev medlem: Apr 28, 2004
Inlägg: 16776764

InläggSkrivet: 2004-08-26 | 11:40:17    Rubrik:

OK, jag ska uttrycka mig tydligare:
Amsterdam är skitroligt om man går till rätt ställen.
Amsterdam är hemskt om man går till fel ställen.
Det borde väl alla hålla med om Blinka

Poängen med inlägget var egentligen mest att dissa de coffeeshops som, enligt mig, inte förtjänar era pengar och er uppmärksamhet. Punkt slut.
Till överst på sidan
Visa användarens profil Besök användarens hemsida
reaper
Lieman


Blev medlem: Apr 28, 2004
Inlägg: 16776764

InläggSkrivet: 2004-08-26 | 12:05:20    Rubrik:

Jag wrote:
OK, jag ska uttrycka mig tydligare:
Amsterdam är skitroligt om man går till rätt ställen.
Amsterdam är hemskt om man går till fel ställen.
Det borde väl alla hålla med om Blinka

Poängen med inlägget var egentligen mest att dissa de coffeeshops som, enligt mig, inte förtjänar era pengar och er uppmärksamhet. Punkt slut.

Bra initiativ!

En resa dit stundar nog för min del också och det är bra att veta var man skall ta vägen.
Till överst på sidan
Visa användarens profil Besök användarens hemsida
joxer
Ganjaman


Blev medlem: Aug 13, 2003
Inlägg: 1599
Från: hidden village of konoha

InläggSkrivet: 2004-08-26 | 22:18:33    Rubrik:

ja vill dit!!!! Mycket glad
Till överst på sidan
Visa användarens profil
A-dam
Gräsfläckar på knäna


Blev medlem: Nov 27, 2003
Inlägg: 467
Från: Stockholm

InläggSkrivet: 2004-09-03 | 14:27:38    Rubrik:

Pink Floyds är super. De spelade inget Pink Floyd sa bartendern med himlande ögon. Ganska trötta på musiken (inte konstigt kanske Rullande ögon ). Vi frågade vänligt efter ett fat för våra svampar sen beställde vi Haze. Jag var inte lika påläst då som nu (tack vare swecan bl a) och frågade om Haze var bra... :lol:. "Its really really good!" svarade han. Sen drog vi upp på våning två, åt svamp och rökte Haze där varje bloss tog oss högre och högre upp. Det slutade aldrig, trevlig sativa Blinka

Sen drog vi och såg Matrix Revolutions lagom till svampen kickade in. crazyeyes

Vi hängde, lite novisa, på fel ställen med. Pop-Eye är ett sunk hål. Denna gång blir det att göra en guide och kolla in de feta ställen. Testa bubblehasch, lite annan hasch och naturligvis trippa och ta en bio.

Det är vackert att åka på hösten. Lite mörkare, dimmigt, vackert med alla broar, kanaler och husen som lutar utåt mot gatan. Bara 2 månader kvar... Cool

Vill ni rekomendera coffeeshops så gör gärna det.
Till överst på sidan
Visa användarens profil Besök användarens hemsida
reaper
Lieman


Blev medlem: Apr 28, 2004
Inlägg: 16776764

InläggSkrivet: 2004-09-03 | 14:47:48    Rubrik:

det finns ju ett par "guider" på nätet och de brukar vara bra insatta i vilka ställen man ska besöka och vilka man ska undvika..
om inte annat är det ju alltid ett säkert kort att besöka de shoppar som vunnit cannabis cup någon gång de senaste 3-4 åren..
ställen värda att besöka änligt undertecknad är:

green house (BÄST!)

dampkring (näst bäst)

barneys (bästa sweet thooten i världen?)

rokerijj (mysig miljö och soft musik, undvik deras northenr lights om du inte planerar att sova dock...)

pink floyd (köp keef kat, gräs godis som både smakar gott och gör underverk, njutes bäst på hotellrummet med några kalla heineken)

abraxas (hasch milkshaken med chokladsmak är dunder!)

samt en hel del andra typ rusland,tweede kamer,bluebird etc..

ställen att undvika, Doors och rasta baby som nämndes ovan, samt även double reage (4 euro för en liten öl som smakade RÖV samt DÅLIGT röka, allt jag smakat därifrån från kaffet, till gräset till haschet smakar piss!), la canna (vidrigaste turist rånar haket i hela stan), fantasy (henmskt ställe med hemska vibbar, bara massa hålögda junkies som stirrar vansinnigt på en... ryyys!)

ser stället slitet och skabbigt ut beror det på att de har för få kunder för att fräscha upp det.. och varför har de få kunder? för att det suger.. gå på känsla Blinka

det var mina åsikter angående shopparna.
i övrigt tycker jag amsterdam är en fantastisk stad och att de frågar om man är nöjd eller vill ha något mer och dricka är inte otrevligt, det är service!
Till överst på sidan
Visa användarens profil Besök användarens hemsida
reaper
Lieman


Blev medlem: Apr 28, 2004
Inlägg: 16776764

InläggSkrivet: 2004-10-21 | 16:18:29    Rubrik:

Alright! Schysst initiativ, har gett mig lite mera kött på benen inför min stundande amsterdam-resa.. Som tur är har jag en kompis vars kompis har flyttat till amsterdam, så jag kommer antagligen får uppleva amsterdam lite mera "insider" Leende Gäller bara att spara pengar och ha målet i sikte!
Till överst på sidan
Visa användarens profil Besök användarens hemsida
reaper
Lieman


Blev medlem: Apr 28, 2004
Inlägg: 16776764

InläggSkrivet: 2005-02-26 | 22:19:26    Rubrik:

www.coffeeshop.freeuk.com/

skule rekommendera denna sida.

gick efter den och hittade ett grymt schysst hak i närheten av albert nånting-market i söder.


[/url]
Till överst på sidan
Visa användarens profil Besök användarens hemsida
Jack the tripper
Gräsfläckar på knäna


Blev medlem: Maj 29, 2002
Inlägg: 478
Från: Ixtlan

InläggSkrivet: 2005-02-27 | 3:31:18    Rubrik:

Det är väldigt lätt att hamna i turistköret i amsterdam, och då kostar allt mycket pengar. Åker man taxi som turist blir man nästan garanterat lurad. Går man till sugiga turistställen (och ja, Barneys är ett av dem) hamnar notan på mer än menyn säger. Vissa ställen har dessutom speciella menyer för turister. Kom ihåg att precis som i sverige är skatt och dricks inkluderat i priset, så låt er inte luras den vägen.

Men det finns såklart bra ställen också. Om man går till bra coffeeshops räcker det med att köpa en cola, sen kan man sitta där en timme och röka medhavt gräs utan att någon säger nånting.

Coffeeshops som jag personligen rekommenderar: central, gray area samt de dampkring för att köpa gräs, och amnesia för att hänga.
Till överst på sidan
Visa användarens profil
reaper
Lieman


Blev medlem: Apr 28, 2004
Inlägg: 16776764

InläggSkrivet: 2005-02-27 | 19:02:20    Rubrik:

det här tycker jag var riktigt intressant läsning ,
skulle gärna se mer av er skriva lite om det , funderar på att åka dit till sommaren så vill veta så mycket som möjligt .

peace
Till överst på sidan
Visa användarens profil Besök användarens hemsida
reaper
Lieman


Blev medlem: Apr 28, 2004
Inlägg: 16776764

InläggSkrivet: 2005-02-27 | 20:21:07    Rubrik: ...

Som sagt mycket intressant läsning .
Har i tankarna att åka dit en vecka nån varm sommar vecka i Juli.
Inga andra som har lite resplaner på detta?

best regards /W
Till överst på sidan
Visa användarens profil Besök användarens hemsida
reaper
Lieman


Blev medlem: Apr 28, 2004
Inlägg: 16776764

InläggSkrivet: 2005-03-09 | 13:00:34    Rubrik:

Barney's e inte nagon turistfalla, kanske om man inte har en aning om hur man ska bete sig..
De har t.ex. vunnit pris for sitt Helter Skelter, det besta bubbelhashet i Amsterdam.

Har man inte gatt till Dampkring, Grey Area, Blue Bird, Greenhouse eller The Kashmir Lounge, sa har man inte varit i Amsterdam.

Racker med att du besoker ovanstaende shops och du har en fullbordad Amsterdam-trip med kvalitets gras och trevlig service.
Till överst på sidan
Visa användarens profil Besök användarens hemsida
A-dam
Gräsfläckar på knäna


Blev medlem: Nov 27, 2003
Inlägg: 467
Från: Stockholm

InläggSkrivet: 2005-03-17 | 17:18:39    Rubrik:

Klart det inte är en turistfälla (Barneys). Visserligen satsar de stenhårt på Cannabis Cup varje år men de ser värdet i att synas och kunna marknadsföra sina strains som "världens bästa" Rullande ögon .

Jag gillar det skarpt, direkt från Central Station och in på Barneys. En stadig frulle med tillbehör Cool . Chilla ett tag men förstå att det är många som vill in.

Fan, Amsterdam är för grymt. Jag får dock se om det blir något i vår. Det lutar åt Paris istället eller en annan underbar europeisk stad.
Till överst på sidan
Visa användarens profil Besök användarens hemsida
_linkan_
Småodlare


Blev medlem: Maj 04, 2004
Inlägg: 195
Från: rymden

InläggSkrivet: 2005-03-23 | 14:40:14    Rubrik:

är det nån som vet om d finns några coffeshops nära schipol? ska va där i 2-3timmar bara sen flyga vidare...
Till överst på sidan
Visa användarens profil
reaper
Lieman


Blev medlem: Apr 28, 2004
Inlägg: 16776764

InläggSkrivet: 2005-03-29 | 18:07:42    Rubrik:

Jag har precis varit i Amsterdam över helgen. Jag håller med om att dom är bara ute efter pengar. Inte ovanligt att man går in i en affär och köper lite frukt och en läsk så går det på en 50 kr. Annars var det en trevlig stad...var väll lite besviken över utbudet på dom få coffeshops som jag besökte.
Till överst på sidan
Visa användarens profil Besök användarens hemsida
reaper
Lieman


Blev medlem: Apr 28, 2004
Inlägg: 16776764

InläggSkrivet: 2005-12-01 | 16:46:35    Rubrik:

Vad negativ du verkar vara.. jag tyckte då att Three floors var hur soft som helst.. jävligt flummig inredning och BRA SOFT musik.. trevlig personal också och bra stämmning Leende
Till överst på sidan
Visa användarens profil Besök användarens hemsida
cultofluna
Nyfiken Grön


Blev medlem: Aug 15, 2010
Inlägg: 7

InläggSkrivet: 2011-04-15 | 15:34:46    Rubrik: Re: Första amsterdamresan genomförd (kommentarer)

man ska leta sig utanför redlight om man ska hitta dom trevliga ställena.
jag har aldrig haft några problem på nått ställe.. alla är trevliga för de mesta.
hur många turister passerar de inte igenom redlight under ett år. de går ju inte va trevlig mot alla.
Till överst på sidan
Visa användarens profil
Jar4dope
Nyfrälst och hög


Blev medlem: Feb 21, 2010
Inlägg: 25
Från: Dalarna

InläggSkrivet: 2011-04-15 | 22:39:14    Rubrik: Re: Första amsterdamresan genomförd (kommentarer)

hej , länkar här en som är en av alla måsten i amsterdam www.coffeeshop.freeuk....Kamer.html

har dålig erfarenhet av bulldog ! köpte purple haze men det var det inte kan jag lova var nog inte ens gräs såg ut som vettefan :S


grasshopper är bra med finns 2 vad jag vet . barnys ofc !
Till överst på sidan
Visa användarens profil
Visa tidigare inlägg:   
Skapa nytt inlägg   Svara på inlägget   Utskriftsvänlig sida   Forumindex Resor och andra kulturer
Sida 1 av 1
Alla tider är GMT + 1 timmeHoppa till:  


Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet
Du kan inte bifoga filer i det här fourmet
Du kan ladda ner filer i detta forum


© Swecan | Copyright Policy | Privacy Policy | Advertising | Credits