Swecan
Forum
Toggle Content   Registrera
.:: Magasin :: Forum :: Chat :: Galleri ::.
   
     
REKLAM
 

Dr. B's Guide till Amsterdam (Resa & Boende mm.) [7/10]
Resor och cannabiskultur utanför Sverige.
Skapa nytt inlägg   Svara på inlägget   Utskriftsvänlig sida   Forumindex Resor och andra kulturer

Visa föregående ämne :: Visa nästa ämne  
Författare Meddelande
DrBengele
Småodlare


Blev medlem: Aug 10, 2007
Inlägg: 241

InläggSkrivet: 2008-05-15 | 3:57:16    Rubrik: Dr. B's Guide till Amsterdam (Resa & Boende mm.) [7/10]

Ok, så jag har märkt att det är ganska många som ska till Amsterdam nu i år, det har dragits upp ett antal frågor om Boende & Resor m.m. så jag tänkte skriva en liten "guide" med information om boende, resor, coffeeshops m.m.1. Resan
------ 1. Flyg
------ 2. Tåg
------ 3. Bil (Uppdaterat av Ovee)
------ 4. Buss
2. Väl i Amsterdam, Hur tar jag mig fram?
3. Hotell/Boende
4. Coffeshops
5. Sevärdheter
6. Cannabis Cup '08
7. Annat
Resan:

Det finns ett antal sätt att ta sig från Sverige till Amsterdam, det finns
allt från bil till flyg, det beror ju helt på hur mycket du är villig att betala för resan, själv tycker jag Flyg är mest bekvämt, men å andra sidan är
Tåg också ett väldigt praktiskt & bra val, här kommer lite information om de olika sätten.


Flyg:

Ett bekvämt sätt att ta sig till Amsterdam tar ca. 90min, dock är det ju också det dyraste sättet. När du landat på stationen kan du ta direkttåget mellan flygplatsen till centrum, tågen går ungefär var tionde minut från perrong 1 & 2 och kostar ca. €4 i maskinerna (dom tar dock bara mynt) och lite extra från biljettkassan.

OBS. Var noga med att köpa tågbiljetten INNAN du går på tåget (DVS, Från en biljettautomat eller från biljettkassan) annars får du ett tillägg på €35.

Du kan också ta taxi från flygplatsen, detta kan vara praktiskt om du har många väskor, eller ska till ett speciellt hotell som du inte vet var ligger, till centrum kostar det ca. €40.

Här är en lista med ungefärliga prisklasser för tur och retur resa (avrundat uppåt till närmsta hundratal):

Köpenhamn - Amsterdam (Direktflyg, Ekonomiklass) -- Med Norwegian, ca. 800kr
Göteborg - Amsterdam (Med flygbyte i Hamburg, Ekonomiklass) -- Med Lufthansa, ca. 1400kr
Stockholm - Amsterdam (Direktflyg, Ekonomiklass) -- Med KLM, ca. 1200kr

För mer specifika priser gå in på http://www.flygresor.se eller resor.pricerunner.com/...icerunner/


Tåg:

Tåg måste väll vara det mest praktiska sättet, du kan ta dig till och från Amsterdam nästan när du vill, Det är väldigt billigt jämfört med dem andra alternativen & nästan bäst av allt är att när du går av stationen så tar du höger och går en bit så kommer du till en gata där Barney's, Greenhouse Lounge, Dampkring (f.d. Pink Floyd), Picasso, Popeye, La Grotte, Rokerij II & The Doors ligger, Kan det bli bättre?

OBS. Det är enklast att köpa ett InterRail kort med 5 resdagar in 10 dagar, Priset för detta är (avrundat uppåt till närmsta 50lapp) ca. 2400kr för en vuxen (över 26) & 1550kr för ungdom (under 26).. Det tar ca. 15h från Malmö, och med interrail kortet så kan du åka till 30 olika länder, då du ska till Amsterdam så kan det ju vara bra att kunna ta tåget till Tyskland, stanna någon dag i Hamburg, Åka vidare till Groningen och titta in i någon av deras coffeeshops, sen åka vidare till Amsterdam, sen kan man ju åka ner och köpa choklad i Belgien till "the muchies".. Razz

För mer information om interrail kortet gå in på www.sj.se/

Känner du att du vill ta ett direkttåg till Amsterdam så titta in på www.resplus.se så kan du få hela resan på en biljett.


Bil: (Uppdaterat, Hela detta stycket är skrivet av Ovee, tackar.)

Ett alternativ för dig som bor i mellan/söder delarna av Sverige.
Från Malmö tar det endast 9-10h (8h25m enligt google maps)

Från Malmö är det ca. 90mil (83mil enligt google maps) det ger en kostnad för bensin som kan se ut ungefär såhär.

200mil t/r med en bil som drar 0.85l/milen 170l bensin med dagens pris på 95okt (25/01-09 10.54kr/l = 1791kr
Soppakostnad 1500-2000kr beroende på bil.

www.jet.se / www.bensinpriser.nu

Förutom soppa tillkommer kostnad för färja eller bro + vägtullar och parkering i Amsterdam

Färja eller bro: 380kr x2
Vägtullar: 400kr Lite osäker på hur många tullar det finns på väg till Amsterdam och vad dem kostar. Men 400kr borde räcka.
Parkering 7dagar: 400kr

Parkering finns för endast €5.5 om dagen i max 4dagar(96h) sedan får man omparkera. Dessa parkeringar kallas Park and Ride och finns på flera ställen runt om och i Amsterdam, i priset ingår biljett till GVB/metro/buss/train.
För den lata som ej vill ta bilen till hotellet går det ju såklart att ta taxi från parkeringen.

Då hamnar vi på en summa runt 3000-3600kr delat på 3-4personer lite beroende på bil och hur lång parkering samt hur långt upp man bor i landet.

Det tycker jag låter som en schyst deal för dom som vill slippa en långtågresa med byten. Det är iaf ett alternativ till att flyga om man inte hittar billiga platser när vill åka.
Plus den frihet man får att kunna åka till de lite mindre turistfyllda delarna av Holland.

Bro / Färja:
Öresundbron
Scandlines (resa>helsingör/helsingborg)

Parkering:
Här

Resväg:
Google Maps


Buss:

Buss kan också vara ett alternativ, smidigast är det att flera personer går ihop och hyr en buss, billigast blir det om någon av er har busskörkort för då kan ni hyra en buss utan chaufför, om ingen av er har busskörkort så får ni hyra en buss med chaufför.

(Dock är det inte lika praktiskt med tanke på vad ni tänker göra i Amsterdam, oturligt nog är ju inte alla lika liberala)

Jag har inte koll på Bussuthyrning, det blir lättast att fråga er närmaste buss Bussuthyrare om information och priser, eller så kan du Googla det.

--
Man kan också boka en bussresa på Eurolines, här är det precis som tåg enklast att ta en nattbuss. Här är en ungefär prislista till Amsterdam med eurolines (avrundad uppåt till närmsta femtiotal):

OBS. En sådan här bussresa blir nästan samma pris som tåg och flyg, och mindre praktiskt, därför är detta INTE att rekommendera.

Malmö - Amsterdam -- ca. 1300kr (Tar ca. 15h)
Göteborg - Amsterdam -- ca. 1650kr (Tar ca. 19h)
Stockholm - Amsterdam -- ca. 1800kr (Tar ca. 24h)

Turerna ovan är Öppen Retur, vilket betyder att det är en tur och retur resa där du själv kan bestämma när du ska åka hem igen, men observera att en expeditionsavgift tillkommer, för mer information gå till www.eurolines.se/Väl i Amsterdam, Hur tar jag mig fram?:

När du väl är i Amsterdam så finns det lite olika sätt att ta sig fram, Det finns tunnelbana, spårvagn & buss, Det finns också Kanalbåtar, det finns två olika alternativ,

Canalbus som går var 40:e minut (från 09:50 till 19:25) & dem har tre olika rutter med totalt 14 hållplatser där alla stora sevärdheter ligger på vägen och historisk guidning ges under turen (ett dagskort kostar ca. €16, och gäller till kl. 12:00 dagen efter), för mer information om canalbus gå in på www.canal.nl/

Museumboots som är ganska likt canalbus och kostar ca. €15 och då får man halva priset på en massa olika museum i amsterdam.

Sen finns det mitt favorit sätt att ta sig fram, att cykla, du kan hyra en cykel på en massa olika ställen i amsterdam, priset ligger på runt €8 /dag.

Har fått tips från General Knas om att man kan hyra elbåtar också, efter lite om och men så fick jag reda på sidan (Tack igen Gen. Knas), Att hyra en elkanalbåt är ganska dyrt, det kostar €50 för en timme, på sommaren har dom öppet fram till 22.00 så det hade varit fint och åka runt lite i kanalen och röka en jolle vid kl 21 och chilla ner lite ute på vattnet.. För mer info om båtarna och var det ligger gå in på english.canalmotorboats.com/

Också ett annat tips från Generalen är att man kan promenera, Amsterdam är inte större än att man kan utforska Amsterdam på ett par dagar till fots.

Taxi finns det så klart också, både vanlig och Cykeltaxi, vanlig taxi kan beställas om du ringer 0900-677-777 (då kommer du till City Cab), glöm inte att ge dricks (runt 5-10% av resekostnaden).

PS. det är rekommenderat att skaffa sig ett "I Amsterdam Card", då får du gratis transportering med Buss, Tunnelbana & Spårvagn, samt att du får gratis inträde till 25st olika museum (Bland annat Botaniska Trädgården, Rembrants Museumet, Van Gogh Museumet & Riksmuseumet), Gratis kanaltur, Gratis Kaffe/Te på La Place, Gratis Krokettrulle på Van Dobben samt Massor av rabatter på olika resturanger & attraktioner. (Bland annat 25% rabatt på Artis Royal Zoo, Kanalbuss, Madame Tussauds, Pancakes! Amsterdam)
Kortet går att köpa i tre olika versioner, 24h, 48h & 72h vilket är hur länge dom varar efter man har börjat använda den, 24h kostar €33, 48h kostar €43 & 72h kostar €53..
För mer information om rabatter mm. gå in på www.iamsterdamcard.com/Hotell/Boende:

Jag har ju sätt att det har blivit ett antal frågor här på forumet angående hotell och boende, så jag skriver upp lite olika ställen här som är marijuana-vänliga, vet du något annat marijuana-vänligt hotell?, skriv ett inlägg så ska jag lägga till det i listan, här är listan:

The Flying Pig Vandrarhem (www.flyingpig.nl/)
Vet inte riktigt hur jag kunde glömma missa Flying pig (Tack General Knas för påminnelsen), men iallafall, The flying pig är ett väldigt populärt vandrarhem bland amerikanska besökare, dem har både dormrum och privata rum, priserna ligger runt €15 till €40 så det är väldigt billigt jämfört med att bo på hotell, det drivs av turister för turister.. För mer information gå in på deras hemsida.
Flying pig har inga "curfews", vilket betyder att man kan komma som man vill hela dygnet, på natten har dem väktare dock..

Hemp Hotel (www.hemp-hotel.com/)
Ett cannabisvänligt hotell, priserna ligger på €75 för ett dubbelrum med privat dusch eller €60 för ett singelrum.

Greenhouse Hotel (www.greenhouse-hotel.nl/)
Coffeeshoppen Greenhouse Effect's egna hotell, inte så billigt kanske men väldigt fina rum, priserna ligger på mellan €65 och €190 /natt, du kan också hyra lägenhet här för mellan €130 och €170 /natt, titta in på deras hemsida, där har dem bilder på rummen och mer information.

The Bulldogg Hotel (www.bulldoghotel.com/)
Coffeeshoppen The Bulldoggs egna hotell ligger bara 8 minuters gångväg från stationen, du kan hyra en plats i ett "dormroom" för mellan €18 och €43 /natt (Beroende på säsong), du kan också hyra privat rum eller en svit för mellan €85 och €295 /natt, titta in på deras hemsida för mer information.

Hotel Rookies (www.rookies.nl/uptown/)
Coffeeshoppen The Rookies egna hotell, max två personer per rum, priserna ligger på mellan €64 och €120, gå in på hemsidan för mer information.

The Amsterdam Escape (www.amsterdamescape.com/)
Inte ett hotell utan en sida som hyr ut lägenheter per natt, väldigt varierande priser, för mer information gå in på deras sida.


För andra hotell gå in på www.booking.com/amsterdam


Camping:

Det finns lite olika campingplatser ganska nära centrum, mina rekommendationer är:

Amsterdame Bos Camping
Gaasper Camping
Zeeburg Camping

Alla tre ligger runt 20min från centrum..Coffeeshops:

Här behövs inte skrivas så mycket, gå in på www.coffeeshopdirect.com dem har all information du behöver angående coffeeshops.

Coffeshops får ju inte göra reklam för sina priser och strains på sin sida eller någon annanstans, men som tur är finns det ju snälla själar som själv lägger ut foton på prislistorna så att man vet vem som har vad och kan planera var man ska gå innan man åker till Amsterdam.
www.black-arts.org/~re...menus.htmlSevärdheter:

Det finns några sevärdheter som har med cannabiskultur i Amsterdam, Hash Marihuana Hemp Museum är ett av dem, det har blivit rekommenderat av både Joe Pauker i boken "Get Lost - The Cool Guide to Amsterdam" & Kip i sin bok "Mellow Pages", sen finns det Cannabis College (www.cannabiscollege.com/) där dem har en fin marijuanaodling i källaren, man kan lära sig mycket av att snacka med personalen här.

Det finns ju andra ställen man måste se, Headshops & Growshops såklart för att nämna några:

The Old Man (Headshop)
The Headshop (Headshop)
Baba Souvenirshop (Headshop)
RooR Shop Amsterdam (Headshop)
The Flying Dutchmen (Growshop)
Sensi Seeds (Growshop)
High Quality Seed Bank (Growshop)
Homegrown Fantaseeds (Growshop)
Seeds Direct (Growshop)

Nu när jag ändå skriver sevärdheter måste jag ju skriva några väldigt populära coffeeshops som man inte kan missa, dessa inkluderar Grey Area, Barney's, Dampkring, Abraxas & Tweede Kamer.

Timeout.com har en fin sektion om amsterdam som kan vara värd att ta en titt på.Cannabis Cup '11:

I år är det den 24:a årliga High Times Cannabis Cup, Den varar från den 20:e till den 24:e November, du kan köpa ett "Judge's Pass" på cannabiscup.com/tickets/ dem kostar US$269 om du beställer ett online (Brukar vara billigare ju tidigare man förbeställer ett, men just nu är det för sent för ett nedsatt pris), annars kostar det €250 om du köper ett vid dörren, alternativt kan du köpa ett Dags-pass vid dörren för €50, när du skaffar ett "Judge's pass" så tillkommer väldigt attraktiva privilegier, bland annat så får du tillgång till alla events, seminarier och konserter under de fyra dagar som Cannabis Cup pågår, du får också rätten att rösta på dina favoriter bland strains'en, du får dock inte längre samples av alla olika strains:en som har blivit nominerade, dock så finns det vissa som fortfarande gör det, men då från själva eventet och inte från sina coffeshops, och det lönar sig att vara lite frågvis under eventet i dem olika säljarstånden, dem ger ibland bort gratissaker till "judge's", det kan vara allt från cigarettpapper till bong-tillbehör, men det ändras från gång till gång beroende på säljarnas generositet, ett "Judges pass".

För mer information gå in på cannabiscup.com/
För att förbeställa Judge pass gå till: cannabiscup.com/tickets/Annat:

Vädret i Amsterdam är oftast varmast är det mellan juni och augusti och då ligger temperaturen på mellan 21 & 26 grader, luftfuktigheten är ganska hög och dimma är ganska vanligt på våren och hösten, mellan oktober och mars så kan det blåsa ganska kraftigt.

Det är aldrig garanti på om det blir fint väder i Amsterdam, även på sommaren kan man se Amsterdam-borna gå runt med paraply med tanke på sommarregnet som brukar komma på morgonen och oftast slutar till eftermiddagen.

För mer information om coffeeshops, headshops eller growshops gå in på www.coffeeshopdirect.com (ja det är samma länk som från "Coffeshops")

För mer information om Amsterdam i övrigt så finns det en väldigt informativ sida som är www.amsterdam.info/se/

För information om var man kan hitta den bästa maten så gå in på Coffeshopdirect's forum, fär har dem in sektion som heter mat.. (Direktlänk HÄR

Jag kan också rekomendera boken "Get Lost - A Cool Guide to Amsterdam" av Joe Pauker (ISBN 9076499055) till personer som inte varit i amsterdam innan (kan också vara informativ även om du varit där).


Edit: Jag märkte att det va inte så många som tittade in i tråden, så jag ändrade ämnesraden till något mer specifikt & tilldragande.. hoppas fler tittar in i tråden nu

PS. Lite feedback hade varit uppskattat.

EDIT #2: "Väl i Amsterdam, Hur tar jag mig fram?" uppdaterat med Nya tips samt information om I Amsterdam Card.
"Hotell/Boende" uppdaterat med Ett Rökvänligt hotell till.
"Annat" uppdaterat med information om vädret i amsterdam
Tack till General Knas..

EDIT #3: Smartshops borttagna på "sevärdigheter" då det inte hör hemma på detta forumet, "Cannabis Cup 08" editerad lite, samt "Coffeshops" har fått en liten uppdatering.. (Tack vare Atouk ;))
Håller på att uppdatera med Jobbsökning, hitta boende, samt lite mer information samt regler om coffeshops:en, så förhoppningsvis så kommer det upp innom en snar framtid. (Ja jag vet att jag har sagt samma sak förut, är lite lat bara)

EDIT #4: Äntligen har jag fått lite tid över att uppdatera lite.. ledsen att det tagit så lång tid..
"Hotell/Boende" uppdaterat med Camping samt lite små uppdatering om Flying Pig.
"Resan-Bil" uppdaterat, skrivet av Ovee, tackar.
"Annat" Uppdaterat med länk till information om Mat i amsterdam.
"Cannabis Cup '09" uppdaterat.

EDIT #5: Har varit ett bra tag sedan nu, och äntligen har jag uppdaterat, om än bara lite.
Har fixat lite småsaker, rättstavning, utforming av posten etc.
"Resan-Flyg" uppdaterade priser.
"Severdheter" uppdaterad med länk till Timeout
Tagit bort "Cannabis Cup '09" och lagt till en uppdaterad "Cannabis Cup '11" istället.


Senast ändrad av DrBengele den 2011-10-10 | 20:29:43, ändrad totalt 12 gånger
Till överst på sidan
Visa användarens profil
General Knas
Garderobssnille


Blev medlem: Jun 04, 2002
Inlägg: 867
Från: Sverige

InläggSkrivet: 2008-05-19 | 18:50:15    Rubrik:

Mycket bra skrivet även om jag saknar en del.

Boende: flyingpig hostells som finns på tre ställen i amsterdam och är extremt rökvänliga.

Väl i Amsterdam, Hur tar jag mig fram?: bör nämnas att man kan hyra elbåtar och göra egna kanaltrippar, ett lite dyrt men mycket intressant sätt att ta sig runt.. Att promenera är inte heller helt fel, Amsterdam är inte större än att man hinner utforska det till fots om det lömska vädret visar sin goda sida och man har några dagar på sig...

Information om vädret kanske också kan vara på sin plats då amsterdam är lite speciellt i det avseendet..
Till överst på sidan
Visa användarens profil
DrBengele
Småodlare


Blev medlem: Aug 10, 2007
Inlägg: 241

InläggSkrivet: 2008-05-21 | 14:34:21    Rubrik:

General Knas wrote:
Mycket bra skrivet även om jag saknar en del.

Boende: flyingpig hostells som finns på tre ställen i amsterdam och är extremt rökvänliga.

Väl i Amsterdam, Hur tar jag mig fram?: bör nämnas att man kan hyra elbåtar och göra egna kanaltrippar, ett lite dyrt men mycket intressant sätt att ta sig runt.. Att promenera är inte heller helt fel, Amsterdam är inte större än att man hinner utforska det till fots om det lömska vädret visar sin goda sida och man har några dagar på sig...

Information om vädret kanske också kan vara på sin plats då amsterdam är lite speciellt i det avseendet..

Tack, har nu uppdaterat posten, har också laggt till lite information om I Amsterdam Kortet..

MVH,
Dr. Bengele
Till överst på sidan
Visa användarens profil
stol
Gräsfläckar på knäna


Blev medlem: Jan 19, 2008
Inlägg: 434

InläggSkrivet: 2008-05-23 | 1:39:01    Rubrik:

Hmm, bra post Leende
Till överst på sidan
Visa användarens profil
reaper
Lieman


Blev medlem: Apr 28, 2004
Inlägg: 16776764

InläggSkrivet: 2008-05-24 | 21:14:44    Rubrik:

Bra trådinitiativ!

Har funderingar på att åka ner ett par dagar i sommar, undrar dock vad det kostar att leva därnere.
Tänker främst på matkostnaden, har sett att de flesta hostels/hotell erbjuder frukost inkluderat i priset.

Om man äter luch och middag ute vad kan det gå på?
Liknande priser som i sverige?
Till överst på sidan
Visa användarens profil Besök användarens hemsida
PapaiNoel
Tomtenisse


Blev medlem: Apr 13, 2005
Inlägg: 2383

InläggSkrivet: 2008-05-24 | 23:27:13    Rubrik:

Priserna för att äta ute är ganska lika svenska priser, ja.
Till överst på sidan
Visa användarens profil Galleri
DrBengele
Småodlare


Blev medlem: Aug 10, 2007
Inlägg: 241

InläggSkrivet: 2008-05-26 | 11:34:18    Rubrik:

stol wrote:
Hmm, bra post Leende

Tack, Mycket glad

pingis wrote:
Bra trådinitiativ!

Har funderingar på att åka ner ett par dagar i sommar, undrar dock vad det kostar att leva därnere.
Tänker främst på matkostnaden, har sett att de flesta hostels/hotell erbjuder frukost inkluderat i priset.

Om man äter luch och middag ute vad kan det gå på?
Liknande priser som i sverige?

Det är ju väldigt olika beroende på restrurang, men som PapiNoel säger så ligger priserna ungefär som i sverige.

MVH,
Dr. Bengele
Till överst på sidan
Visa användarens profil
LoneWolf
Garderobssnille


Blev medlem: Jan 19, 2003
Inlägg: 937

InläggSkrivet: 2008-06-03 | 18:40:38    Rubrik:

Hur är det att campa i amsterdam? Pendlar mellan amsterdam och fullmoon som juli nöje.
Till överst på sidan
Visa användarens profil
DrBengele
Småodlare


Blev medlem: Aug 10, 2007
Inlägg: 241

InläggSkrivet: 2008-06-03 | 20:27:17    Rubrik:

LoneWolf wrote:
Hur är det att campa i amsterdam? Pendlar mellan amsterdam och fullmoon som juli nöje.

Det finns lite olika campingplatser ganska nära, mina rekomendationer är

Amsterdame Bos Camping
Gaasper Camping
Zeeburg Camping

Alla tre ligger runt 20min från centrum.. jag lägger in mer information om detta i guiden när jag får tid.. du kan clicka in på längkarna för att få mer information så länge..

MVH,
Dr. Bengele
Till överst på sidan
Visa användarens profil
reaper
Lieman


Blev medlem: Apr 28, 2004
Inlägg: 16776764

InläggSkrivet: 2008-06-06 | 19:57:07    Rubrik:

villka hotel får man röka på skulle va bra och veta Elakt galen
Till överst på sidan
Visa användarens profil Besök användarens hemsida
DrBengele
Småodlare


Blev medlem: Aug 10, 2007
Inlägg: 241

InläggSkrivet: 2008-06-06 | 20:30:45    Rubrik:

tobbe_ganja wrote:
villka hotel får man röka på skulle va bra och veta Elakt galen

Greenhouse Hotel (http://www.greenhouse-hotel.nl/)
The Bulldogg Hotel (http://www.bulldoghotel.com/)
Hotel Rookies (http://www.rookies.nl/uptown/)

dem vet jag att man får röka på, det finns säkert massa andra också, men dessa tre ägs alla av olika coffeshops (Med samma namn), så där är det 100%.. ett par av dem har t.o.m sin coffeeshop på borrenvåningen av hotellet, vilket man bara kan gå ner och köpa lite när man vill..

MVH,
Dr. Bengele
Till överst på sidan
Visa användarens profil
reaper
Lieman


Blev medlem: Apr 28, 2004
Inlägg: 16776764

InläggSkrivet: 2008-06-06 | 22:34:33    Rubrik:

aah ok.tack för svaret Leende
Till överst på sidan
Visa användarens profil Besök användarens hemsida
Ford Prefect
Småodlare


Blev medlem: Jun 19, 2003
Inlägg: 241
Från: Stockholm

InläggSkrivet: 2008-06-08 | 13:58:19    Rubrik:

Hotel Abba som ligger ganska centralt ska vara ganska vänligt, från deras websida: "We are a smoker-friendly environment, so you can enjoy your Amsterdam experience to the fullest!"

Bob's Youth Hostel tror jag inte tillåter rökning, men har askoppar på rummen med "legalize it" Rullande ögon Funkar bra att stå vid fönstret Leende

På Bulldog får man inte röka på rummet har jag för mig, om man nu måste det.
Till överst på sidan
Visa användarens profil
reaper
Lieman


Blev medlem: Apr 28, 2004
Inlägg: 16776764

InläggSkrivet: 2008-06-08 | 18:32:35    Rubrik:

Greenhouse Hotel (http://www.greenhouse-hotel.nl/)

verkar va ett riktigt bra hotel Elakt galen
Till överst på sidan
Visa användarens profil Besök användarens hemsida
tokuno
Garderobssnille


Blev medlem: Mar 21, 2007
Inlägg: 657

InläggSkrivet: 2008-06-09 | 0:01:51    Rubrik:

Trevlig läsning!
Till överst på sidan
Visa användarens profil
reaper
Lieman


Blev medlem: Apr 28, 2004
Inlägg: 16776764

InläggSkrivet: 2008-06-09 | 1:23:54    Rubrik:

Fin och välskriven guide! Blir ett besök under cannabis cup 08!

peace
Till överst på sidan
Visa användarens profil Besök användarens hemsida
DrBengele
Småodlare


Blev medlem: Aug 10, 2007
Inlägg: 241

InläggSkrivet: 2008-06-09 | 2:38:37    Rubrik:

Bra att ni gillar den, det kommer nog en liten uppdatering snart med frågor ni ställt samt lite annat smått och gott, fråga på bara..

MVH,
Dr. Bengele
Till överst på sidan
Visa användarens profil
reaper
Lieman


Blev medlem: Apr 28, 2004
Inlägg: 16776764

InläggSkrivet: 2008-08-22 | 0:00:03    Rubrik:

det här var ju kanske det bästa jag läst på swecan Mycket glad tack!
Till överst på sidan
Visa användarens profil Besök användarens hemsida
reaper
Lieman


Blev medlem: Apr 28, 2004
Inlägg: 16776764

InläggSkrivet: 2008-08-27 | 20:05:43    Rubrik:

Tjena!

jag och några polare ska till a-dam i slutet September och tänkte bo på flyingpig Mycket glad
Men jag tänkte bara höra om någon vet om man ska gå ut och in hur man vill eller måste man ha kommit tillbaks efter en vis tid till vandrarhemmet?

Så man inte står där med skägget i brevlådan och inte kommer in efter att ha varit ute och haft det roligt Skrattande

mvh
Till överst på sidan
Visa användarens profil Besök användarens hemsida
reaper
Lieman


Blev medlem: Apr 28, 2004
Inlägg: 16776764

InläggSkrivet: 2008-09-11 | 5:17:57    Rubrik:

Grymt fint guide Leende Tackar boys !!

Kommer skriva ut den delvis o ha me mig till amsterdam i vinter Mycket glad så ja inte glömmer något viktig ! Flummig som man är Mycket glad


Bless
Till överst på sidan
Visa användarens profil Besök användarens hemsida
DrBengele
Småodlare


Blev medlem: Aug 10, 2007
Inlägg: 241

InläggSkrivet: 2008-09-14 | 15:02:58    Rubrik:

Ännu en gång tack allihopa, Har ju inte varit online på ett tag (Jävla BBB...)

Men nu har jag hittat en snabb proxy som funkar perfekt..

scam wrote:
Tjena!

jag och några polare ska till a-dam i slutet September och tänkte bo på flyingpig Mycket glad
Men jag tänkte bara höra om någon vet om man ska gå ut och in hur man vill eller måste man ha kommit tillbaks efter en vis tid till vandrarhemmet?

Så man inte står där med skägget i brevlådan och inte kommer in efter att ha varit ute och haft det roligt Skrattande

mvh

Flying Pig har öppet 24/7, på natten har dem säkerhetsvakter, det finns inga restriktioner på tider, så man kan komma och gå som man vill...

MVH,
Dr. Bengele
Till överst på sidan
Visa användarens profil
reaper
Lieman


Blev medlem: Apr 28, 2004
Inlägg: 16776764

InläggSkrivet: 2008-09-17 | 18:24:24    Rubrik:

Tänkte höra om någon vet några bra klubbar/coffeshops som kör mycket Roots reggae, inte dancehall och så, i Amsterdam?
Till överst på sidan
Visa användarens profil Besök användarens hemsida
reaper
Lieman


Blev medlem: Apr 28, 2004
Inlägg: 16776764

InläggSkrivet: 2008-09-19 | 14:05:37    Rubrik:

Så nu är min resa bokad iaf, åker den 1a oktober och tror nog att jag kommer få en riktigt trevlig resa Leende
Till överst på sidan
Visa användarens profil Besök användarens hemsida
monsterkiller
Gräsfläckar på knäna


Blev medlem: Sep 06, 2008
Inlägg: 253

InläggSkrivet: 2008-10-13 | 19:30:48    Rubrik:

Bra informativ post, Tackar för den Leende
Nu gäller bara att övertala någon vän att följa med Razz
Till överst på sidan
Visa användarens profil
RootsOfChristian
Garderobssnille


Blev medlem: Dec 27, 2006
Inlägg: 559

InläggSkrivet: 2008-12-03 | 14:59:07    Rubrik:

Skulle vara nice om den här guiden kunde kompletteras med en "söka jobb" avdelning och sen klistras så vi slipper alla -hej jag söker jobb i amsterdam trådar som ligger omkring och skräpar.
Guidence!
Till överst på sidan
Visa användarens profil
DrBengele
Småodlare


Blev medlem: Aug 10, 2007
Inlägg: 241

InläggSkrivet: 2008-12-03 | 19:06:54    Rubrik:

RootsOfChristian wrote:
Skulle vara nice om den här guiden kunde kompletteras med en "söka jobb" avdelning och sen klistras så vi slipper alla -hej jag söker jobb i amsterdam trådar som ligger omkring och skräpar.
Guidence!

Bra ide, jag ska se vad jag kan göra, förhoppningsvis så blir det inlagt idom de närmsta dagarna.

MVH,
Dr. Bengele
Till överst på sidan
Visa användarens profil
xxdc
Småodlare


Blev medlem: Maj 24, 2007
Inlägg: 127

InläggSkrivet: 2009-01-04 | 1:05:20    Rubrik:

Trevlig Tråd Dr.B.
Någon som har något bra förslag på matställen mm?
Kanske någon restaurang som inte har något emot om man är lite "påverkad" eller varför inte ett korvstånd som man inte får missa ;).
Billiga alternativ är högt uppskattade.
Till överst på sidan
Visa användarens profil
reaper
Lieman


Blev medlem: Apr 28, 2004
Inlägg: 16776764

InläggSkrivet: 2009-01-04 | 6:56:41    Rubrik:

bra guide må jag säga..
en resa till amsterdam har varit på tapeten länge,bara degen som saknas :/

men en liten undran har jag som jag inte sett nåt om, hur är brottsligheten i amsterdam? behöver man vara på helspänn när man är ute på kvällen och vandrar?

antar att en pårökt turist kanske kan vara lockande att trycka till eller?
Till överst på sidan
Visa användarens profil Besök användarens hemsida
Ford Prefect
Småodlare


Blev medlem: Jun 19, 2003
Inlägg: 241
Från: Stockholm

InläggSkrivet: 2009-01-04 | 18:17:42    Rubrik:

Pitbull78 wrote:
bra guide må jag säga..
en resa till amsterdam har varit på tapeten länge,bara degen som saknas :/

men en liten undran har jag som jag inte sett nåt om, hur är brottsligheten i amsterdam? behöver man vara på helspänn när man är ute på kvällen och vandrar?

antar att en pårökt turist kanske kan vara lockande att trycka till eller?

Lugnare än Stockholm. Dessutom är ju du bara en av tusentals pårökta nattvandrande turister så att säga.

Visst, gå inte in i nån mörk gränd och spela allan, men det gäller väl var man än är i världen.
Till överst på sidan
Visa användarens profil
bollore
Gräsfläckar på knäna


Blev medlem: Oct 31, 2007
Inlägg: 412
Från: hooden

InläggSkrivet: 2009-01-05 | 15:51:12    Rubrik:

Ford Prefect wrote:
Pitbull78 wrote:
bra guide må jag säga..
en resa till amsterdam har varit på tapeten länge,bara degen som saknas :/

men en liten undran har jag som jag inte sett nåt om, hur är brottsligheten i amsterdam? behöver man vara på helspänn när man är ute på kvällen och vandrar?

antar att en pårökt turist kanske kan vara lockande att trycka till eller?

Lugnare än Stockholm. Dessutom är ju du bara en av tusentals pårökta nattvandrande turister så att säga.

Visst, gå inte in i nån mörk gränd och spela allan, men det gäller väl var man än är i världen.

True, men se bara till att inte beblanda dig med de pushers som står och försöker sälja koks till turister och red light district kan väl anses befolkas av div individer med olika hög pålitlighet nattetid.
Men oroa dig inte bara, du kan ju röka på en coffeshop nära hotellet så slipper du gå långt på kvällen, brukar ju ändå bli så när man är beng att man blir bekväm.
Jag hade iaf inga problem med skumma typer när jag var nere under cc i år.

Bless
Till överst på sidan
Visa användarens profil
DrBengele
Småodlare


Blev medlem: Aug 10, 2007
Inlägg: 241

InläggSkrivet: 2009-01-05 | 20:16:41    Rubrik:

Uppdaterad, ingen stor uppdatering, ska försöka uppdatera lite oftare, förmodligen blir det en större uppdatering innom snar framtid.

xxdc wrote:
Trevlig Tråd Dr.B.
Någon som har något bra förslag på matställen mm?
Kanske någon restaurang som inte har något emot om man är lite "påverkad" eller varför inte ett korvstånd som man inte får missa ;).
Billiga alternativ är högt uppskattade.
Tackar, ska se om jag kan försöka lägga till lite mer info om resturanger samt andra billigare alternativ (som korvstånd :D) i min nästa uppdate, ska försöka och inte ta för lång tid på mig Mycket glad
Pitbull78 wrote:
bra guide må jag säga..
en resa till amsterdam har varit på tapeten länge,bara degen som saknas :/

men en liten undran har jag som jag inte sett nåt om, hur är brottsligheten i amsterdam? behöver man vara på helspänn när man är ute på kvällen och vandrar?

antar att en pårökt turist kanske kan vara lockande att trycka till eller?
Tackar Mycket glad
Bra tips, ska fösöka lägga till lite om brottsligheten samt saker att tänka på för att försöka undgå den.


Fick ett PM av Atouk med den glada nyheten att han ska snacka med de andra moderatorerna och försöka få tråden klistrad, man får tacka så mycket Mycket glad

MVH,
Dr. Bengele
Till överst på sidan
Visa användarens profil
reaper
Lieman


Blev medlem: Apr 28, 2004
Inlägg: 16776764

InläggSkrivet: 2009-01-18 | 21:42:58    Rubrik:

När det gäller resor måste jag tipsa om Ryanair.
De har kampanjer ibland, och då kan man komma undan i princip gratis.
Om ett par dagar åker vi ett gäng Stockholm-Eindhoven för 2 SEK tur/retur, inklusive alla skatter och avgifter!
Från Eindhoven till Amsterdam tar man förslagsvis flygbuss, tar 2-3 timmar och kostar ~200 SEK.

Visst - komforten i planen är skit, men det tycker jag lätt att man kan leva med.

Någon Swecanare som också är i stan snart och vill hooka upp? Leende
Till överst på sidan
Visa användarens profil Besök användarens hemsida
reaper
Lieman


Blev medlem: Apr 28, 2004
Inlägg: 16776764

InläggSkrivet: 2009-01-21 | 19:33:47    Rubrik:

tobbe_ganja wrote:
Greenhouse Hotel (http://www.greenhouse-hotel.nl/)

verkar va ett riktigt bra hotel Elakt galen

Kommer spendera påsken med en vän, inkvarterad på greenhouse. Kommer med rapport efter hemkommst.

Senast jag var i Am-dam bodde vi på A train hotel låg precis vid central stationen kostade runt 600 svenska per natt och var väl helt okej
inga droger va dock tillåtna på pappret men dom verkade inte bry sej nämnvärt, så länge man inte var engelsman då alla engelsmän vart portade från hotellet Mycket glad
Till överst på sidan
Visa användarens profil Besök användarens hemsida
reaper
Lieman


Blev medlem: Apr 28, 2004
Inlägg: 16776764

InläggSkrivet: 2009-01-21 | 22:09:23    Rubrik:

ePWNym wrote:
När det gäller resor måste jag tipsa om Ryanair.
De har kampanjer ibland, och då kan man komma undan i princip gratis.
Om ett par dagar åker vi ett gäng Stockholm-Eindhoven för 2 SEK tur/retur, inklusive alla skatter och avgifter!
Från Eindhoven till Amsterdam tar man förslagsvis flygbuss, tar 2-3 timmar och kostar ~200 SEK.

Visst - komforten i planen är skit, men det tycker jag lätt att man kan leva med.

Någon Swecanare som också är i stan snart och vill hooka upp? Leende
Och innan man hoppar på bussen till Am-Dam så är väl ett besök på antingen grasshoper www.coffeeshopgrasshopper.nl/ eller
Begijntje ganska obligatoriskt Cool
Till överst på sidan
Visa användarens profil Besök användarens hemsida
Powerpuffgirl
Kifferin


Blev medlem: Dec 10, 2002
Inlägg: 5755
Från: Rymden

InläggSkrivet: 2009-01-21 | 23:58:46    Rubrik:

RockNrolla wrote:
ePWNym wrote:
När det gäller resor måste jag tipsa om Ryanair.
De har kampanjer ibland, och då kan man komma undan i princip gratis.
Om ett par dagar åker vi ett gäng Stockholm-Eindhoven för 2 SEK tur/retur, inklusive alla skatter och avgifter!
Från Eindhoven till Amsterdam tar man förslagsvis flygbuss, tar 2-3 timmar och kostar ~200 SEK.

Visst - komforten i planen är skit, men det tycker jag lätt att man kan leva med.

Någon Swecanare som också är i stan snart och vill hooka upp? Leende
Och innan man hoppar på bussen till Am-Dam så är väl ett besök på antingen grasshoper www.coffeeshopgrasshopper.nl/ eller
Begijntje ganska obligatoriskt Cool

OT, men SHIT vilken skön hemsida cafe Gräshoppan har!!! pleased Shockerad
Hippie Applåd Munchies
Till överst på sidan
Visa användarens profil
reaper
Lieman


Blev medlem: Apr 28, 2004
Inlägg: 16776764

InläggSkrivet: 2009-01-22 | 18:49:23    Rubrik:

Powerpuffgirl wrote:
RockNrolla wrote:
ePWNym wrote:
När det gäller resor måste jag tipsa om Ryanair.
De har kampanjer ibland, och då kan man komma undan i princip gratis.
Om ett par dagar åker vi ett gäng Stockholm-Eindhoven för 2 SEK tur/retur, inklusive alla skatter och avgifter!
Från Eindhoven till Amsterdam tar man förslagsvis flygbuss, tar 2-3 timmar och kostar ~200 SEK.

Visst - komforten i planen är skit, men det tycker jag lätt att man kan leva med.

Någon Swecanare som också är i stan snart och vill hooka upp? Leende
Och innan man hoppar på bussen till Am-Dam så är väl ett besök på antingen grasshoper www.coffeeshopgrasshopper.nl/ eller
Begijntje ganska obligatoriskt Cool

OT, men SHIT vilken skön hemsida cafe Gräshoppan har!!! pleased Shockerad
Hippie Applåd Munchies

Ja den ser inte helt tokig ut, undra hur laddad man känner sej när man sitter stuk som ett as efter ett besök på "gräshoppan" på en buss som rullar in mot amsterdam...Som ett barn på julafton är nog en rejäl underdrift i det här fallet Cool
Till överst på sidan
Visa användarens profil Besök användarens hemsida
Maroxx
Ganjaman


Blev medlem: Aug 10, 2007
Inlägg: 1038

InläggSkrivet: 2009-01-22 | 22:21:27    Rubrik:

Galet snygg hemsida, nån som vet vad låten heter som spelas? den är ju hur skön som helst
Till överst på sidan
Visa användarens profil
reaper
Lieman


Blev medlem: Apr 28, 2004
Inlägg: 16776764

InläggSkrivet: 2009-01-29 | 1:48:06    Rubrik:

Aja efter några dagars väntan på att DrBengele skulle editera sin post med mitt PM, så gör jag ett inlägg istället.

Bil:

Ett alternativ för dig som inte bor allt för långt norrut i Sverige.
Från Malmö tar det endast 9h (ca 95mil) om man inte tar Rödby-Puttgarden färjan (60E) då går det lite snabbare, men man får istället pricka in en tidtabell vilket inte alltid är så enkelt.

Kostnad:

200mil t/r med en bil som drar 0.85l/milen 170l bensin med dagens pris på 95okt (28/01-09) 10.74kr/l = 1825kr
Soppakostnad 1600-2200kr beroende på bil.

www.jet.se / www.bensinpriser.nu

Förutom soppa tillkommer kostnad för färja eller bro + vägtullar och parkering i Amsterdam

Färja eller bro: 380kr x2 (helsingborg - helsingör / öresundsbron)
Vägtullar: 400kr Lite osäker på hur många tullar det finns påväg till Amsterdam och vad dem kostar. Men 400kr borde räcka.
Parkering 7dagar: 400kr / 700kr


Parkering finns för endast _5.5E_ om dagen i max 4dagar(96h) sedan får man omparkera. Dessa parkeringar kallas Park and Ride och finns 4 olika ställen runt Amsterdam, i priset ingår biljett till GVB/metro/buss/train. Detta priset gäller om man använder sina tåg/bussbiljetter annars är det 10E om dagen vilket inte heller är så farligt. Självklart kan man säkert hitta gratis parkeringar längre ut från staden men då har vi inbrottsfrågan också.

För den lata som ej vill ta bilen till hotellet går det ju såklart att ta taxi från parkeringen.

Då hamnar vi på en summa runt 3200-4000kr delat på 3-4personer lite beroende på bil och hur lång parkering samt hur långt upp man bor i landet.

Det tycker jag låter som en schyst deal för dom som vill slippa en långtågresa med byten. Det är iaf ett alternativ till att flyga om man inte hittar billiga platser när man vill åka.
Plus den frihet man får att kunna åka till de lite mindre turistfyllda delarna av Holland.

Bro / Färja:
www.oeresundsbron.com
www.scandlines.se resa>helsingör/helsingborg

Parkering:
naarad04.asp4all.nl/en...ndex02.htm

Googlemaps: Googlemaps
Till överst på sidan
Visa användarens profil Besök användarens hemsida
DrBengele
Småodlare


Blev medlem: Aug 10, 2007
Inlägg: 241

InläggSkrivet: 2009-02-14 | 19:36:18    Rubrik:

Ovee wrote:
Aja efter några dagars väntan på att DrBengele skulle editera sin post med mitt PM, så gör jag ett inlägg istället.
..............
.............
Ledsen att jag inte ändrat, har inte varit inloggad på över en månad så jag såg inte ditt PM förän nu.. Ledsen
Måste försöka ta tag i Denna guiden igen och göra lite uppdateringar..

MVH,
Dr. Bengele
Till överst på sidan
Visa användarens profil
DrBengele
Småodlare


Blev medlem: Aug 10, 2007
Inlägg: 241

InläggSkrivet: 2009-03-26 | 20:17:42    Rubrik:

Ok, så nu äntligen har jag uppdaterat posten lite..

MVH,
Dr. Bengele
Till överst på sidan
Visa användarens profil
1-April
Småodlare


Blev medlem: Apr 01, 2009
Inlägg: 133

InläggSkrivet: 2009-04-03 | 2:16:16    Rubrik:

Jag tycker det är helt horribelt att tipsa om bulldog som är RIKTIG BULLSHIT, måste vara det absolut värsta stället man kan kinesa på i amsterdam. Tokigt turistig vibe (på ett väldigt dåligt sätt) och världens otrevligaste personal.

Då sover jag heller på gatan och blir inplockad av politie för lösdriveri och sover klart på stationen.
Till överst på sidan
Visa användarens profil Besök användarens hemsida
reaper
Lieman


Blev medlem: Apr 28, 2004
Inlägg: 16776764

InläggSkrivet: 2009-04-05 | 6:46:46    Rubrik:

1-April wrote:
Jag tycker det är helt horribelt att tipsa om bulldog som är RIKTIG BULLSHIT, måste vara det absolut värsta stället man kan kinesa på i amsterdam. Tokigt turistig vibe (på ett väldigt dåligt sätt) och världens otrevligaste personal.

Då sover jag heller på gatan och blir inplockad av politie för lösdriveri och sover klart på stationen.
Jag håller inte med - delar man säng blir det billigt, bra läge, säkert och sjyst bar. Kan hålla med dig om att det var turistigt, men who cares Blinka
Hamnar lätt på topp fem hostel-upplevelser jag haft, och då har jag rest en del.
Men men, smaken är väl som baken.
Till överst på sidan
Visa användarens profil Besök användarens hemsida
klirr
Gräsfläckar på knäna


Blev medlem: Nov 09, 2008
Inlägg: 344

InläggSkrivet: 2009-04-23 | 12:30:03    Rubrik:

bra post detta,DrBengele för mig som till
hösten första gången i mitt liv ska åka till "The Promised Land", å gå på Cannabis Cup Skrattande sitter och skummar igenom
just nu...

Vi är 3 personer som bor ganska långt norrut,
så det borde bli lite dyrare, men tyckte ändå vi slapp
lindrigt undan med:

Flyg T. o R. från norra sverige.
5 dagars boende i nåt kyffe, (tydligen helt ok ställe, enl ryktet + att vi snarkar alla 3, så de kommer å gå smiiid)
Judges Pass in på cannabiscupen å poffa tills ögona blör.

Totalt 4500kr = nice price, eller hur?

Hoppas verkligen på att träffa nån från Swecan där, funderade på om jag bara skulle ha en vanlig lapp med "klirr" på min
håriga bringa, å hoppas nån swecanprofil kommer fram å säger how, men det kanske vore å sticka ut för mycket,eller?
Det kanske finns nån tråd som dryftar denna typ av igenkänningsmetod men säg gärna hur brukar ni göra... Blinka
Till överst på sidan
Visa användarens profil
DrBengele
Småodlare


Blev medlem: Aug 10, 2007
Inlägg: 241

InläggSkrivet: 2009-06-04 | 22:59:42    Rubrik:

klirr wrote:
bra post detta,DrBengele för mig som till
hösten första gången i mitt liv ska åka till "The Promised Land", å gå på Cannabis Cup Skrattande sitter och skummar igenom
just nu...

Vi är 3 personer som bor ganska långt norrut,
så det borde bli lite dyrare, men tyckte ändå vi slapp
lindrigt undan med:

Flyg T. o R. från norra sverige.
5 dagars boende i nåt kyffe, (tydligen helt ok ställe, enl ryktet + att vi snarkar alla 3, så de kommer å gå smiiid)
Judges Pass in på cannabiscupen å poffa tills ögona blör.

Totalt 4500kr = nice price, eller hur?

Hoppas verkligen på att träffa nån från Swecan där, funderade på om jag bara skulle ha en vanlig lapp med "klirr" på min
håriga bringa, å hoppas nån swecanprofil kommer fram å säger how, men det kanske vore å sticka ut för mycket,eller?
Det kanske finns nån tråd som dryftar denna typ av igenkänningsmetod men säg gärna hur brukar ni göra... Blinka
Tackar..

Ja 4500kr är ett bra total pris med resa/boende och Judges pass.. Blinka


Ett Tips till alla från Stockholm

Vill man komma ännu billigare undan, men inte har problem med flera flyg så kan jag rekomendera (iallafall för dem från Stockholm) att använda Skyscanner (se.skyscanner.com/)

Du kan flyga till London för ca 120kr tur och retur, och därifrån byta till amsterdam för ca. 580kr (Beroende på när man åker så klart), tar ju lite längre tid, men man sparar in några hundralappar (Kostar 1162kr T&R från Stockholm till Amsterdam, men om man åker i Augusti kostar det bara totalt 697kr att resa från Stockholm till London, sen från London till Amsterdam, båda resorna T&R, det är 475kr över till lite extra röka :D)

PS. Ja jag ska försöka uppdatera Guiden lite.. men inte just nu Blinka Razz

MVH,
Dr. Bengele
Till överst på sidan
Visa användarens profil
Gonzoeliac
Gräsfläckar på knäna


Blev medlem: Oct 05, 2003
Inlägg: 417
Från: Sveriges svar på Compton

InläggSkrivet: 2009-09-13 | 15:19:57    Rubrik:

om man håller sig till södra sverige så går flyg från Linköpings flygplats direkt till Amsterdam, på rätt dagar kostar det 940kr ToR.

Kan man komma billigare undan på vandrarhemmen?
Tänkte åka runt slutet av oktober och det är ju inte direkt största turistsäsongen, skulle uppskattas att inte behöva betala mer än nån hundring per natt :).
Till överst på sidan
Visa användarens profil Galleri
Mxzy
Småodlare


Blev medlem: Jan 19, 2009
Inlägg: 210

InläggSkrivet: 2010-12-02 | 0:20:58    Rubrik: Re: Dr. B's Guide till Amsterdam (Resa & Boende mm.) [26/3]

Jätte bra guide, gillar den verkligen! Leende
Nu har jag koll på vad det mesta kostar, men något som jag inte riktigt hittar vad det kostar. Är vad det skulle kosta att äta i Amsterdam.

* Vad kostar en kaffe på coffeshopen? (det är ju också intressant Leende )

*
a)Vart skulle ni gå och äta, inhemskt eller något McDonalds liknande?
b) Och vad kostar det där i så fall?

* Vandrarhemmen (de flesta vad jag förstått) bjuder på enkel frukost. Men har man möjlighet att laga mat själv där?


Är nämligen väldigt intresserad av att åka dit till vår/sommar, men har ingen aning om vad jag ska sikta på för budget. Med resa ifrån göteborg - amsterdam och tillbaks med boende och en hel del röka. Är jag uppe i ca 4000. Då är mat inte inräknat, så själva posten handlar om vad jag ska satsa på för matbudget?Too Long Didn't Read: Vad kostar mat i Amsterdam?
Till överst på sidan
Visa användarens profil
DoctorDoom
Ganjaman


Blev medlem: Jan 14, 2011
Inlägg: 2940

InläggSkrivet: 2011-02-03 | 10:38:12    Rubrik: Re: Dr. B's Guide till Amsterdam (Resa & Boende mm.) [26/3]

Kan slå ett hårt slag för hotellet jag bodde på som var kanon. Man fick röka på rummet, fick en härlig frukost, ligger en trappa ner till en matbutik, kunnig personal, bra engelsk kunskap och ruggigt bra priser!

För priset ger jag dom: 7 / 10 - varmt rekommenderade!

www.hotel-abba.nl/
Till överst på sidan
Visa användarens profil
DrBengele
Småodlare


Blev medlem: Aug 10, 2007
Inlägg: 241

InläggSkrivet: 2011-10-07 | 17:27:40    Rubrik: Re: Dr. B's Guide till Amsterdam (Resa & Boende mm.) [26/3]

Uppdaterad lite smått, ska försöka lägga era tips här från tråden också om en stund.

Om det är någon som bor/jobbar i Amsterdam så skulle det uppskattas stort om ni skulle vilja göra ett litet "kapitel" om det som jag hade kunnat lägga in, har varit ett antal som frågat om det känns det som..

MVH,
Dr. Bengele
Till överst på sidan
Visa användarens profil
Visa tidigare inlägg:   
Skapa nytt inlägg   Svara på inlägget   Utskriftsvänlig sida   Forumindex Resor och andra kulturer
Sida 1 av 1
Alla tider är GMT + 1 timmeHoppa till:  


Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet
Du kan inte bifoga filer i det här fourmet
Du kan ladda ner filer i detta forum


© Swecan | Copyright Policy | Privacy Policy | Advertising | Credits