Swecan
Forum
Toggle Content   Registrera
.:: Magasin :: Forum :: Chat :: Galleri ::.
   
     
REKLAM
 

Silk Road - anonym marknad
Boom shiva!
Skapa nytt inlägg   Svara på inlägget   Utskriftsvänlig sida   Forumindex Coffeeshopen

Visa föregående ämne :: Visa nästa ämne  
Författare Meddelande
Someshta
Småodlare


Blev medlem: Apr 09, 2010
Inlägg: 194
Från: :nårF

InläggSkrivet: 2011-06-07 | 15:22:37    Rubrik: Silk Road - anonym marknad

Via diverse bloggar och nyhetsartiklar så hittade jag en länk till en gömd webbsida som jag tänkte kunde vara intressant att diskutera på SweCan: xxxxxSilk Road (länken fungerar enbart om du använder Tor). Dels för att det är en försäljningssida vars största användningsområde just nu verkar vara att förmedla kontakter mellan säljare och köpare av cannabis, dels för att den använder flera teknologier som är intressanta ur ett datasäkerhetsperspektiv.

Sidan är alltså en marknad där säljare lägger ut annonser som presenteras i ett webshop-liknande gränssnitt, lite som Blocket eller eBay. Det i sig är inte särskilt intressant. Det som gör Silk Road annorlunda är att sidan överhuvudtaget inte existerar på den öppna webben. Man måste använda Tor för att komma åt den, eftersom det är en så kallad hidden service som finns inuti Tor-nätverket. En hidden service gör att inte bara användarna som kopplar upp sig mot sidan är anonyma, utan också sidan själv - det är lika svårt att ta reda på Silk Roads riktiga IP-adress (och därmed var servern står och vem som driver den) som det är att ta reda på IP-adressen till en vanlig Tor-användare.

Den andra saken som gör sidan intressant är sättet som betalningar sköts på. De använder inte kontanter eller banköverföringar, utan en anonym, digital valuta som heter BitCoin. BitCoin är, om jag förstår det rätt, en kryptovaluta som är baserad på ett P2P-nätverk - precis som man inte behöver några centrala nedladdningsservrar när man laddar ner eller upp filer via BitTorrent så behöver man inga banker när man överför bitcoins mellan varandra, även om man gör det över nätet. Istället håller hela P2P-nätverket koll på alla transaktioner som görs. BitCoin är också anonymt på det sättet att ett "konto" inte kan knytas till en person, åtminstone i teorin.

Tillsammans så innebär det att det är mycket svårt att spåra de som driver sidan, eftersom den är gömd i Tor-nätet, och det är mycket svårt att spåra försäljarna som använder den, eftersom det inte finns några postadresser att skicka kontanter till, inga PayPal-konton, bankkonton eller liknande. De enda personuppgifter som behövs för en försäljning är köparens leveransadress (naturligtvis), så köparen får egentligen ingen extra säkerhet.

Om Silk Road bara hade annonser för cannabis, cannabisextrakt och cannabisfrön så skulle det vara en rätt kul sida och ett intressant teknologiskt experiment. Men det säljs också en massa andra saker, allt från handeldvapen till heroin och DDoS-attacker, vilket, enligt min mening, gör det lite mer moraliskt komplicerat.

Frågan är också vad effekten blir. I värsta fall kommer flera regeringar att använda det som en ursäkt för att förbjuda anonymitetsnätverk som Tor och alternativa valutor som BitCoin (visst, vanliga pengar, vanliga internet, vanliga telefonnätet och vanlig post används för att sälja samma saker, men hur ofta har det argumentet fungerat?). I bästa fall kommer fler människor att höra talas om Tor och framför allt hidden services som jag tycker används alldeles för lite.

Själv skulle jag nog inte använda Silk Road förrän jag visste mer om hur anonymt BitCoin verkligen är. I teorin ser det elegant ut, men jag tror inte att någon verkligen har försökt att knäcka anonymiteten än.

EDIT av mod. Länken borttagen enl. regelverket./bill
Till överst på sidan
Visa användarens profil
DoctorDoom
Ganjaman


Blev medlem: Jan 14, 2011
Inlägg: 2940

InläggSkrivet: 2011-06-07 | 15:47:34    Rubrik: Re: Silk Road - anonym marknad

Problemet som jag förstår det med att sälja via internet är köparen. Det är oftast den som åker dit, säljare kan gör en hel del för att hålla sig hemlig. Medan köpare måste ändå få produkterna någonstans, när den personen som tar emot paketet har då begått ett brott.

Tanken är fin, Problemet är dock säkerheten. Någon måste ju ta en risk för att se om det fungerar.

Kanske med tiden kommer folket som inte hör dit (myndigheter) försvinna men då kommer ju tullen in i bilden.

En fråga: BitCoin låter smidigt, men vad gör säljaren med alla BitCoin? Finns det någon bank eller konto bundet till "silkroad"?

En fantastisk idé vore om man kunde integrera
1: Odlings utrustning
2: Frön
3: Cannabis
Så man kan sälja weed för att få Coins till utrustning eller tvärt om. Då skulle jag bli intresserad som fan. Men som sagt, säkerheten måste verkligen fungera om folk ska fastna tror jag.
Till överst på sidan
Visa användarens profil
billball420
Ganjafanatic


Blev medlem: Aug 27, 2009
Inlägg: 3158
Från: Forntiden

InläggSkrivet: 2011-06-07 | 21:28:05    Rubrik: Re: Silk Road - anonym marknad

Lånade tråden en stund. Blinka

Länken var inte ok, men diskussionen kan föras.
Till överst på sidan
Visa användarens profil Skicka e-post Galleri
cthullu
Ganjaman


Blev medlem: Jul 09, 2009
Inlägg: 2924

InläggSkrivet: 2011-06-07 | 21:45:53    Rubrik: Re: Silk Road - anonym marknad

problemet är snarare i normala fall för säljaren.

Mycket enkelt i normala pengasystem att polisen bara köper och sedan följer vart pengarna tog vägen.

Men bitcoins försvinner den möjligheten. Och det går att växla bitcoins till och från vanliga pengar.

För en köpare är risken väldigt liten eftersom varken tullen eller polisen känner till avsändaren har de inget särskillt att gå på för att avgöra om ett paket i mängden går till en köpare.
Köparen har givetvis inget hemma som skulle orsaka ett problem vid eventuell husrannsakan (vilket inträffar om tullen ändå stoppar paketet) och kan vid en rättegång bara blåneka all kännedom om paketet och kommer undan.
(annars skulle t.ex. jag skicka en skörd till varje politiker jag inte gillar och tipsa polisen så hamnar de i kurran)


edit: doom, du behöver läsa på om bitcoins, det har alltså inget att göra med silkroad alls egentligen, utan är en helt generiskt totalt anonym och ospårbar kryptovaluta som sköts utan mellanhänder. Vilket såklart är lämpligt att använda för tjänster såsom silkroad.
Du kan alltså t.ex. börja sälja frön här på swecan utan behov av en målvakt redan ikväll.


edit: i övrigt är väl min analys ungefär som someshtas, jag är helt övertygad om att vi snart kommer se moralpaniken. Nu när de tröttat ut ordet barnporr för att få genom repressiv special-internet-lagstiftning kommer de börja skrika dödsknark.
Finns redan länder där det är förbjudet enligt lag att inte snällt ge myndigheterna alla dina kryptonycklar de frågar efter (storbrittanien, och det är jävligt hårda straff på att vägra) snart kommer väl förslag på att all kryptering som inte staten eller google (motsv.) har hand om är olaglig...


Senast ändrad av cthullu den 2011-06-07 | 22:23:11, ändrad totalt 2 gånger
Till överst på sidan
Visa användarens profil
Andreas
Gräsfläckar på knäna


Blev medlem: Jul 26, 2009
Inlägg: 253

InläggSkrivet: 2011-06-07 | 22:17:43    Rubrik: Re: Silk Road - anonym marknad

Bara själva valutan i sig är väldigt intressant och något man kan, med lite tur, tjäna enorma summor på.
Är lite komplicerat att förklara såhär 11 på kvällen, men valutans värde baseras ju i dagsläget främst på köpande och säljande av själva valutan då den ju är väldigt ny och det inte är speciellt många företag som tar emot den än, och det går upp, fort.
På de senaste två månaderna har t.ex. Mt Gox gått upp med över 2500% ( bitcoincharts.com/charts ) och det finns egentligen inget som tyder på att värdet kommer sjunka eller ens stanna upp inom de närmaste åren.

Men man kan ju ha fel och det kan ju vara så att det bara är en bubbla som bara väntar på att spricka, vem vet.
Om inte dock, så kan man som sagt tjäna stora summor.
Till överst på sidan
Visa användarens profil
Wayne
Ganjaman


Blev medlem: Maj 21, 2008
Inlägg: 1747

InläggSkrivet: 2011-06-07 | 22:27:23    Rubrik: Re: Silk Road - anonym marknad

Man köper väl elektronisk valuta genom att sätta in pengar på banken? Vid större summor kan de fråga efter varifrån pengarna kommer antar jag, som de redan gör om man sätter in lite mer kontanter.
Ett enkelt sätt att stoppa det är väl att lagstifta om att man inte får köpa valutan anonymt?

Mycket intressant var det iaf. Jag tänker främst på fröförsäljning i Sverige som cthullu varit inne på.
Till överst på sidan
Visa användarens profil
cthullu
Ganjaman


Blev medlem: Jul 09, 2009
Inlägg: 2924

InläggSkrivet: 2011-06-07 | 22:34:34    Rubrik: Re: Silk Road - anonym marknad

Ja, men eftersom du inte köper/säljer bitcoins på samma ställe som du sedan använder dem så det går ju inte att hitta eller bevisa en koppling.

Du behöver alltså inte köpa/sälja valutan anonymt, däremot behöver du kunna använda valutan anonymt.

edit: du kan alltså vara fullt öppen med att du växlar bitcoins mot pengar av företag X som är helt lagligt. Det du inte säger är såklart att du några veckor senare anonymt ger dina bitcoins till helt andra för dig anonyma personer för att de skall skicka vissa varor hem till dig från icke känd avsändare.

Alla dina spårbara riktiga pengatransaktioner via bank går alltså till det lagliga företaget X oavsett vad du gör med dina bitcoins efteråt eller varifrån de kom.
Företaget X har inte heller en aning om varifrån dina bitcoins kom/går, det enda de vet är att de riktiga pengarna går till/från dig.

Däremot skulle ju banken som wayne säger ställa jobbiga frågor och troligtvis rapportera till skatteverket typ om du varje månad får t.ex. 50 papp insatta från ett företag som växlar bitcoins precis som det sker med paypal redan idag.

dvs om du får massa pengar på regelbunden basis av paypal kommer skatteverket hävda att du bedriver näringsverksamhet och kräva sin del av kakan och att du reggar ett företag och går by the book osv.

Så vid stora belopp skulle man alltså behöva tvätta pengarna också, dvs ha en frontaffär som säljer något mot bitcoins och hävda att det är därifrån alla pengar man växlar till sig ursprungligen kommer från, samt betala skatt på dem.
Till överst på sidan
Visa användarens profil
HexLax
Garderobssnille


Blev medlem: Jul 04, 2009
Inlägg: 516
Från: Skogen bortom träden

InläggSkrivet: 2011-06-08 | 13:29:00    Rubrik: Re: Silk Road - anonym marknad

hittade en liten notis..och som snäll sökare jag är så postar jag länken till nyhetssidan.

www.theatlantic.com/te...rs/239776/


och..Min tanke är att om the atlantic vet om den här sidan..så är den med all sannolikhet inte säker längre.
D H S har förmodligen redan koll på den.

läs framförallt updaten från en av skaparna av Bitcoin..den är rätt essentiell

"Update: Jeff Garzik, a member of the Bitcoin core development team, says in an email that bitcoin is not as anonymous as the denizens of Silk Road would like to believe. He explains that because all Bitcoin transactions are recorded in a public log, though the identities of all the parties are anonymous, law enforcement could use sophisticated network analysis techniques to parse the transaction flow and track down individual Bitcoin users.

"Attempting major illicit transactions with bitcoin, given existing statistical analysis techniques deployed in the field by law enforcement, is pretty damned dumb," he says."
Edit..hela nyheten här
gawker.com/5805928/the...imaginableJag måste bara lägga till att jag gillar "Silk Road" tänket.
"The state is the primary source of violence, oppression, theft and all forms of coercion,"

Massa edits..pill,länk och stavning osv
Till överst på sidan
Visa användarens profil
caffel
Nyfrälst och hög


Blev medlem: Dec 03, 2008
Inlägg: 53

InläggSkrivet: 2011-06-08 | 14:19:02    Rubrik: Re: Silk Road - anonym marknad

verkar coolt. tänkte testa o gå in men det verkar krävas inlogg med lösenord... antar att det är ganska svårt att få tag i.
Till överst på sidan
Visa användarens profil
Teslakid
Ganjaman


Blev medlem: Apr 07, 2008
Inlägg: 1955

InläggSkrivet: 2011-06-08 | 15:06:21    Rubrik: Re: Silk Road - anonym marknad

Ja kom in utan problem igår, bara ha Tor installerat som aplikation till firefox, funka dock inte med nyaste veritionen av firefox utan fick leta upp en äldre.

Annars va de som en vanlig sida.

Men gillar ideen med bitcoin, det är ju en form av frimarknads valuta, så banker och klåfingriga politiker kan inte påverka den, typ som en digital guldfot Mycket glad

Lyckas man sammla på sig en större summa finns det väl heller inget som säger att man måste ta ut dom i sverige? Valutan är ju gränslös och man kan ju växla den till någon utlänsk valuta för att sen investera dom i något..
Till överst på sidan
Visa användarens profil Galleri
caffel
Nyfrälst och hög


Blev medlem: Dec 03, 2008
Inlägg: 53

InläggSkrivet: 2011-06-08 | 16:58:14    Rubrik: Re: Silk Road - anonym marknad

Konstigt. Jag kör på mac o har fixat tor till firefox. Jag följer den konstiga länken med onion i den från den gawker artikeln om det. Allt jag ser är 2 tomma rutor och en "Go" knapp. Trycker jag den utan att fylla i nåt står det incorrect password.
Till överst på sidan
Visa användarens profil
Teslakid
Ganjaman


Blev medlem: Apr 07, 2008
Inlägg: 1955

InläggSkrivet: 2011-06-08 | 21:43:31    Rubrik: Re: Silk Road - anonym marknad

Men man surfar genom firefox, kollar du nere i höger hörn står de om Tor är igång också.

Men va tvungen att ladda hem firefox 3.6 för att kunna installera applikationen, på den nyaste funkar de inte.
Till överst på sidan
Visa användarens profil Galleri
billball420
Ganjafanatic


Blev medlem: Aug 27, 2009
Inlägg: 3158
Från: Forntiden

InläggSkrivet: 2011-06-08 | 22:06:20    Rubrik: Re: Silk Road - anonym marknad

På förekommen anledning påminner jag om våra regeler:

1. Ingen handel med droger på Swecan.
Att sälja, byta, köpa, ge bort, mottaga eller annonsera om droger genom Swecan är förbjudet! Gäller oavsett om drogen är laglig eller inte. Den enda handel med cannabis som tolereras på Swecan är den som är laglig, alltså frön samt produkter framställda av industrihampa.

2. Ingen uppmaning eller förberedelse till brott.
Allt som enligt svensk lagstiftning kan tolkas som olagligt är förbjudet på Swecan. Enda tolererade undantagen är dialoger om odling och förädling av cannabis för eget bruk samt icke-kommersiell framställning för medicinskt bruk.

3. Inga andra droger än cannabis tolereras.
Swecan är till för information och diskussion om cannabis. Skriv inte i onödan om andra droger eller snarlika ämnen som inte har något med cannabis att göra. Undantag är diskussioner kring narkotikapolitik, relevanta jämförelser etc. välformulerat och motiverat av den som skriver inlägget.


Tänk på det i diskussionen, annars lär tråden låsas, eller försvinna.
Till överst på sidan
Visa användarens profil Skicka e-post Galleri
sinsemillan
Ganjaman


Blev medlem: Maj 15, 2006
Inlägg: 1516

InläggSkrivet: 2011-06-08 | 22:18:45    Rubrik: Re: Silk Road - anonym marknad

Teslakid: Det finns en alpha version av torbutton som fungerar i ff4: www.torproject.org/dis...-alpha.xpi

The hidden wiki är en annan intressant anonym sida kpvz7ki2v5agwt35.onion


Senast ändrad av sinsemillan den 2011-06-25 | 15:07:47, ändrad totalt 1 gång
Till överst på sidan
Visa användarens profil
Wayne
Ganjaman


Blev medlem: Maj 21, 2008
Inlägg: 1747

InläggSkrivet: 2011-06-08 | 22:22:54    Rubrik: Re: Silk Road - anonym marknad

cthullu: Det tänkte jag inte på, då faller ju min teori Leende men som J. Garzik säger så verkar det inte 100% anonymt, men för mindre transaktioner då och då lär det väl vara riskfritt (förutom risken för att paketet fastnar i tullen då).
Till överst på sidan
Visa användarens profil
Suprb
Nyfiken Grön


Blev medlem: Nov 03, 2011
Inlägg: 3

InläggSkrivet: 2011-11-04 | 13:41:49    Rubrik: Re: Silk Road - anonym marknad

HexLax wrote:
hittade en liten notis..och som snäll sökare jag är så postar jag länken till nyhetssidan.

www.theatlantic.com/te...rs/239776/


och..Min tanke är att om the atlantic vet om den här sidan..så är den med all sannolikhet inte säker längre.
D H S har förmodligen redan koll på den.

läs framförallt updaten från en av skaparna av Bitcoin..den är rätt essentiell

"Update: Jeff Garzik, a member of the Bitcoin core development team, says in an email that bitcoin is not as anonymous as the denizens of Silk Road would like to believe. He explains that because all Bitcoin transactions are recorded in a public log, though the identities of all the parties are anonymous, law enforcement could use sophisticated network analysis techniques to parse the transaction flow and track down individual Bitcoin users.

"Attempting major illicit transactions with bitcoin, given existing statistical analysis techniques deployed in the field by law enforcement, is pretty damned dumb," he says."
Edit..hela nyheten här
gawker.com/5805928/the...imaginableJag måste bara lägga till att jag gillar "Silk Road" tänket.
"The state is the primary source of violence, oppression, theft and all forms of coercion,"

Massa edits..pill,länk och stavning osv

Men rätta mig om jag har fel, det är bitcoin tjänsten han pratar om, sen har du ytterligare "tor" du jobbar bakom? Den tjänsten gör dig väll anonym? Tror att det här sättet är ett ypperligt sätt att handla.
Till överst på sidan
Visa användarens profil
PraetorianX
Nyfrälst och hög


Blev medlem: Oct 31, 2011
Inlägg: 18
Från: Uppsala

InläggSkrivet: 2011-11-04 | 17:03:37    Rubrik: Re: Silk Road - anonym marknad

Jag har läst väldigt mycket om denna Silk Road.

Såvitt jag förstår, finns det ganska stora begränsningar eller säkerhetshål i BitCoin-systemet.

Ah, såg precis att HexLax postade det som jag hade läst. Från en av BitCoins utvecklare, nonetheless.

Någon som har använt sig av Silk Road och kan berätta hur marknaden ser ut i Sverige? Har ni testat att köpa något, och hur fungerade det? Tänker nog själv inte börja rota i Silk Road, men är nyfiken på hur det fungerar här =)
Till överst på sidan
Visa användarens profil
fractal-256
Småodlare


Blev medlem: Jul 28, 2009
Inlägg: 226

InläggSkrivet: 2011-11-06 | 22:47:09    Rubrik: Re: Silk Road - anonym marknad

1) bitcoins är inte anonyma! En av de som är djupt insyltad i BitCoins har förklarat hur spårningen går till och det är inte vidare mycket arbete som krävs för att ta reda på vilken bitcoin som hamnat hos vem.

2) TOR är inte anonymt eller ospårbart, för er som känner till soppan kring ett säkerhetshål i BSD vet vad jag talar om. Hälften av alla TOR servrar blev infiltrerade och var under kontroll av någon okänd. Vem vet man inte riktigt men skulle det t ex vara polisen så hade de under minst ett halvår full insyn i vad folk surfade på som körde TOR.

3) Säkerheten är bara så bra som du gör den, oavsett hur försiktig du är när du surfar så handlar det om hur anonym du är utanför nätet. Drar du till dig uppmärksamhet kommer polis att luska ut vad du gör om dagarna oavsett vilken kryptering du har på dina hårddiskar eller uppkopplingar.

Vad jag hört om silkroad är att de är hyffsat pålitliga, brev fastnar i tullen men jag tror inte att det kommer av försäljaren utan att köparen har haft hyss för sig som gör att tull och polis bryr sig.
Till överst på sidan
Visa användarens profil
Someshta
Småodlare


Blev medlem: Apr 09, 2010
Inlägg: 194
Från: :nårF

InläggSkrivet: 2011-11-07 | 20:27:24    Rubrik: Re: Silk Road - anonym marknad

fractal-256 wrote:
2) TOR är inte anonymt eller ospårbart, för er som känner till soppan kring ett säkerhetshål i BSD vet vad jag talar om. Hälften av alla TOR servrar blev infiltrerade och var under kontroll av någon okänd. Vem vet man inte riktigt men skulle det t ex vara polisen så hade de under minst ett halvår full insyn i vad folk surfade på som körde TOR.
Har du någon länk om det?
Till överst på sidan
Visa användarens profil
fractal-256
Småodlare


Blev medlem: Jul 28, 2009
Inlägg: 226

InläggSkrivet: 2011-11-07 | 21:23:06    Rubrik: Re: Silk Road - anonym marknad

Someshta wrote:
fractal-256 wrote:
2) TOR är inte anonymt eller ospårbart, för er som känner till soppan kring ett säkerhetshål i BSD vet vad jag talar om. Hälften av alla TOR servrar blev infiltrerade och var under kontroll av någon okänd. Vem vet man inte riktigt men skulle det t ex vara polisen så hade de under minst ett halvår full insyn i vad folk surfade på som körde TOR.
Har du någon länk om det?
Sök på BSD och SSH så kommer du att hitta lite att läsa. Man vet inte riktigt vad syftet med att infiltrera servrarna var, det kan ha rört sig om spamservrar eller sk driveby hacking av någon ryss som inte bryr sig om vad han hackat.
Till överst på sidan
Visa användarens profil
Someshta
Småodlare


Blev medlem: Apr 09, 2010
Inlägg: 194
Från: :nårF

InläggSkrivet: 2011-11-07 | 21:37:08    Rubrik: Re: Silk Road - anonym marknad

Jag hittar inget. Vilken BSD är det det handlar om (det finns något dussin olika), och hur kan någon överhuvudtaget veta att hälften av alla Tor-noder blev infiltrerade?
Till överst på sidan
Visa användarens profil
fractal-256
Småodlare


Blev medlem: Jul 28, 2009
Inlägg: 226

InläggSkrivet: 2011-11-08 | 2:39:40    Rubrik: Re: Silk Road - anonym marknad

Kortfattat fanns det en "bugg" i FreeSSH som FreeBSD, OpenBSD och de flesta BSD distributionerna använder. Denna bugg användes för att sno cerifikat och nycklar som man sedan kunde använda för att Bruteforca lösenorden till datorer som körde OpenSSH. I slutändan visade det sig att en hel drös med BSD servrar över hela världen var infiltrerade och 3 av 5 TOR servrar var övertagna av någon okänd.

En kort förklaring skriven lite sne...
Till överst på sidan
Visa användarens profil
Someshta
Småodlare


Blev medlem: Apr 09, 2010
Inlägg: 194
Från: :nårF

InläggSkrivet: 2011-11-08 | 21:05:50    Rubrik: Re: Silk Road - anonym marknad

Är det det här du menar?

blog.torproject.org/bl...re-updates

Quote::
In early January we discovered that two of the seven servers that run directory authorities were compromised (moria1 and gabelmoo), along with metrics.torproject.org, a new server we'd recently set up to serve metrics data and graphs. The three servers have since been reinstalled with service migrated to other servers.

[...]

I read that Tor's encryption keys were compromised, is this true?
No. The operating systems were compromised, not tor. The tor source, and running Tor Directory Authorities were left untouched. It appears the attackers didn't realize what they broke into -- just that they had found some servers with lots of bandwidth. We've generated new Directory Authority keys out of an abundance of caution.

Does this mean someone could have matched users up to their destinations?
No. By design, Tor requires a majority of directory authorities (four in this case) to generate a consensus; and like other relays in the Tor network, directory authorities don't know enough to match a user and traffic or destination.

Det var alltså två av sju katalogservrar (de datorer som håller koll på vilka Tor-noder som finns och skickar ut listor på dem till alla Tor-användare) som hade hackats. Katalogservrarna kan inte på något sätt se vem som kopplar upp sig vart genom Tor - i bästa (värsta) fall kan de se en del av de IP-nummer som använder Tor, men de kan inte se till vad det används. Det som en katalogserver skulle kunna göra är att skicka ut fejkade listor som bara innehåller noder som kontrolleras av samma person eller organisation och sedan logga alla som kopplar upp sig mot de noderna, men i det här fallet hade det inte heller gått eftersom alla Tor-klienter alltid dubbelkollar alla listor hos minst fyra katalogservrar.
Till överst på sidan
Visa användarens profil
fractal-256
Småodlare


Blev medlem: Jul 28, 2009
Inlägg: 226

InläggSkrivet: 2011-11-08 | 23:12:32    Rubrik: Re: Silk Road - anonym marknad

Someshta:
Det du postat är inte i närheten av vad som skedde, troligen är det folket bakom TOR som inte vill att folk tappar förtroendet för nätverket som skrivit ihop det där. Sök lite så kommer du förstå hur omfattande hacket var, inte bara TOR servers blev rootade utan en stor del av de som kör x-BSD fick blåsa ut sina servrar och installera om.
Till överst på sidan
Visa användarens profil
Someshta
Småodlare


Blev medlem: Apr 09, 2010
Inlägg: 194
Från: :nårF

InläggSkrivet: 2011-11-09 | 0:14:59    Rubrik: Re: Silk Road - anonym marknad

Det är det enda relevanta jag hittar om jag söker efter "tor" och "ssh". Det finns flera andra liknande artiklar men de beskriver samma sak.

OpenSSH används på många fler system än BSD-varianterna, bland annat i stort sett alla Linux-servrar i världen.
Till överst på sidan
Visa användarens profil
Suprb
Nyfiken Grön


Blev medlem: Nov 03, 2011
Inlägg: 3

InläggSkrivet: 2011-11-09 | 0:34:44    Rubrik: Re: Silk Road - anonym marknad

fractal-256 wrote:
Someshta:
Det du postat är inte i närheten av vad som skedde, troligen är det folket bakom TOR som inte vill att folk tappar förtroendet för nätverket som skrivit ihop det där. Sök lite så kommer du förstå hur omfattande hacket var, inte bara TOR servers blev rootade utan en stor del av de som kör x-BSD fick blåsa ut sina servrar och installera om.

Ursäkta men istället för att folk ska sitta och behöva leta efter artikeln så posta artikeln så folk kan läsa, har du läst den förut kan det inte vara något problem att hitta igen länken.
Till överst på sidan
Visa användarens profil
phyber75
Småodlare


Blev medlem: Mar 01, 2005
Inlägg: 126
Från: Mitt gömställe

InläggSkrivet: 2011-12-14 | 20:57:39    Rubrik: Re: Silk Road - anonym marknad

-- snip --


Senast ändrad av phyber75 den 2012-03-21 | 18:48:57, ändrad totalt 1 gång
Till överst på sidan
Visa användarens profil
cthullu
Ganjaman


Blev medlem: Jul 09, 2009
Inlägg: 2924

InläggSkrivet: 2011-12-17 | 13:05:31    Rubrik: Re: Silk Road - anonym marknad

Det närmsta jag kan hitta är: thehackernews.com/2011...ed-by.html

men det är ändå oändligt mycket säkrare med TOR än VPN om man anser sig behöva / vill ha hög säkerhet.

De två enklaste sättet att få tag på någon som använder vpn:

1) beordra en kommersiell VPN att göra som man säger och samtidigt belägga dem med munkavle. De flesta samarbetar med all sannolikhet om de får välja mellan att själva hamna i klistret och få sin verksamhet nedlagd vs att bara ge ut lite info i smyg och samtidigt få ett löfte om att det inte kommer läcka ut till några kunder.

2) Har man tillgång till trafikdata (som t.ex. fra har och därmed alla deras uppdragsgivareoch och alla de samarbetar med) så är det en barnlek att härleda ditt ip genom mängd data och tidpunkter för trafiken till/från vpn burken. Spelar ingen som helst roll om det är krypterat eller inte, räcker med att ha storlekar och timestamps.


Båda dessa vpn attacker är givetvis välkända. Med TOR är du säker mot båda. (onion routing är ju specifikt designad för att skydda mot trafikanalys, medans en vpn inte har en chans mot sådant)
Till överst på sidan
Visa användarens profil
Wayne
Ganjaman


Blev medlem: Maj 21, 2008
Inlägg: 1747

InläggSkrivet: 2011-12-17 | 13:27:26    Rubrik: Re: Silk Road - anonym marknad

Så VPN är bara säkert för fildelning? Eller inte ens då? Hyfsat falsk marknadsföring de kör med i så fall.
Till överst på sidan
Visa användarens profil
cthullu
Ganjaman


Blev medlem: Jul 09, 2009
Inlägg: 2924

InläggSkrivet: 2011-12-17 | 14:07:13    Rubrik: Re: Silk Road - anonym marknad

Ja, om de nu marknadsför sig som "säkra".

En svensk vpn är väl det sämsta man kan använda, iom att om ärendet skulle klassas som "av synnerligen vikt" så har de rätt att titta på full trafikdata till/från den och kan då lätt koppla ihop trafiken mellan vpn och t.ex. swecan med trafiken mellan dig och vpn...

Blir ju mer komplicerat om den ligger i annat land då de bara har tillgång till ena halvan och måste byta rådata med rätt "främmande makt" får att få hela förloppet.

Så sammantaget handlar det ju om hur prioriterat något ärende är ifall det är värt att lägga resurser/påtryckningar för att härleda ip.

Fildelning och småodlingar visst, men det är ju knappast rekommenderat att via en vpn uppkoppling t.ex. diskutera hur du får tag på stora mängder konstgödsel eller hur du bygger solidstate raketmotorer och annat som kan ge terror-vibbar.
Till överst på sidan
Visa användarens profil
atos
Gräsfläckar på knäna


Blev medlem: Apr 14, 2007
Inlägg: 443
Från: Sveriges ryggrad.

InläggSkrivet: 2011-12-20 | 23:06:40    Rubrik: Re: Silk Road - anonym marknad

När vi ändå är inne på ämnet säkerhet och säkra betalningar. Finns det någon säker approach ö.h.t. när det kommer till att ta emot pengar från kunder som en säljare?

Visst finns det möjlighet att slussa kontanterna genom företag och så. Men utöver det? Enda jag kan komma på just nu är mutual trust modellen vilken i sig inte är speciellt säker och sannolikheten för lurendrejare blir större ju större kundbas som existerar.
Till överst på sidan
Visa användarens profil
Teslakid
Ganjaman


Blev medlem: Apr 07, 2008
Inlägg: 1955

InläggSkrivet: 2011-12-21 | 9:03:34    Rubrik: Re: Silk Road - anonym marknad

Att skicka kontanter via posten eller ta betalning i något annat än vanlig valuta borde ju va säkrast om man vill vara anonym...

Lurendrejare är det nog tyvärr omöjligt att helt skydda sig mot om man samtidigt vill att anonymitet är viktigt för både köpare och säljare.
Till överst på sidan
Visa användarens profil Galleri
Wayne
Ganjaman


Blev medlem: Maj 21, 2008
Inlägg: 1747

InläggSkrivet: 2011-12-21 | 12:06:57    Rubrik: Re: Silk Road - anonym marknad

Tesla: Det går ju inte att ta emot betalning anonymt via posten.
Till överst på sidan
Visa användarens profil
Teslakid
Ganjaman


Blev medlem: Apr 07, 2008
Inlägg: 1955

InläggSkrivet: 2011-12-21 | 12:54:58    Rubrik: Re: Silk Road - anonym marknad

Man kan ha en postbox i falskt namn/till målvakt så går det Blinka
Till överst på sidan
Visa användarens profil Galleri
phyber75
Småodlare


Blev medlem: Mar 01, 2005
Inlägg: 126
Från: Mitt gömställe

InläggSkrivet: 2011-12-21 | 15:30:27    Rubrik: Re: Silk Road - anonym marknad

-- snip --


Senast ändrad av phyber75 den 2012-03-21 | 18:48:49, ändrad totalt 1 gång
Till överst på sidan
Visa användarens profil
AzteK
Garderobssnille


Blev medlem: Jun 26, 2011
Inlägg: 604
Från: Jönköping

InläggSkrivet: 2011-12-21 | 15:49:10    Rubrik: Re: Silk Road - anonym marknad

phyber75. läs ovan, det ska tydligen vara relativt enkelt för den som vill att ta reda på var just de bitcoins du köpt hamnat osv.
Till överst på sidan
Visa användarens profil
Teslakid
Ganjaman


Blev medlem: Apr 07, 2008
Inlägg: 1955

InläggSkrivet: 2011-12-21 | 16:00:16    Rubrik: Re: Silk Road - anonym marknad

Precis.

Det man slipper med biscoins är att ens besparingar äts upp av inflationen som inom en fiat valuta efter som algoritmen som skapar bitcoins gör att det bara kan finnas en begränsad mängd av dessa, till skilnad mot en fiat valuta där centralbanken som ger ut valutan kan trycka oändliga mängder.

Så den kan typ ses som en digital variant av guld Razz

Som jag fattat det är det just detta man vill uppnå med den, inte att skapa ett 100% anonymt betalningssystem.
Till överst på sidan
Visa användarens profil Galleri
phyber75
Småodlare


Blev medlem: Mar 01, 2005
Inlägg: 126
Från: Mitt gömställe

InläggSkrivet: 2011-12-21 | 17:01:48    Rubrik: Re: Silk Road - anonym marknad

-- snip --
Till överst på sidan
Visa användarens profil
Visa tidigare inlägg:   
Skapa nytt inlägg   Svara på inlägget   Utskriftsvänlig sida   Forumindex Coffeeshopen
Sida 1 av 1
Alla tider är GMT + 1 timmeHoppa till:  


Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet
Du kan inte bifoga filer i det här fourmet
Du kan ladda ner filer i detta forum


© Swecan | Copyright Policy | Privacy Policy | Advertising | Credits