Swecan
Forum
Toggle Content   Registrera
.:: Magasin :: Forum :: Chat :: Galleri ::.
   
     
REKLAM
 

Sälja huset och flytta till Kambodja?
Resor och cannabiskultur utanför Sverige.
Skapa nytt inlägg   Svara på inlägget   Utskriftsvänlig sida   Forumindex Resor och andra kulturer

Visa föregående ämne :: Visa nästa ämne  
Författare Meddelande
Bungegalt
Nyfiken Grön


Blev medlem: Jan 04, 2012
Inlägg: 3
Från: Baltic island

InläggSkrivet: 2012-01-04 | 13:04:40    Rubrik: Sälja huset och flytta till Kambodja?

Hallo friends!

Lite bakgrund;

Är helt ny här på swecan. Har sedan en tid funderat på att sälja allt jag äger för att segla jorden runt eller helt enkelt bara flytta utomlands. Är mäkta trött på alla kostnader här i Sverige! har slitit som ett djur hela mitt liv bara för att upptäcka tiden jagat ifrån mig. För två år sen blev jag sjuk och fick förra året permanent sjukersättning, poängterar dock att det var mot min vilja... ja vem fan vill vara sjuk liksom Gråtande eller väldigt ledsen

Hur som helst så prövade jag hemodlad cannabis av en nära vän och det visade sig vara rena mirakel kuren för mig, det går inte med ord beskriva hur skönt det är att finna en dräglig vardag, jag skulle helt ärligt kunna bli arbetsför igen, men som bekant är det inte lagligt i Sverige.

Med det faktum att jag nu lever på existensminimum, ja som säkert dem flesta vet så håller våran regering lett av doldis nazisten FR på att montera ned välfärds systemet i Sverige, som jag ser det får jag väldigt lite tillbaka av min försäkring jag betalat massor i form av skatt, var som sagt hårt arbetande där jag i ca 20 år haft dubbla jobb / extrainkomster samt eget bolag. Har alltid varit ärlig i mina deklarationer osv. När jag var frisk röstade jag så klart på moderaterna, något jag idag ångrar djupt Ledsen

kort sagt; sjuka i Sverige är idag ingenting värda, och resan hit där jag är står mig upp i halsen! Barnen börjar bli stora och självgående, därför tänker jag sälja mitt hus, båt, bil, kanske jag behåller stugan dock ifall man vill hem och hälsa på. Jag kan hitta på att få en god slant över efter försäljningen och tänker då; varför inte investera i alla fall en del av mina pengar utomlands, ja på ett ställe där min pension går att leva på, ett boende... en bar / mathak att pyssla med eller dyl.

Kom således i kontakt med en herre som varit i Kambodja och talade väldigt varmt om landet, inte minst med friheten och möjligheten att både odla och röka vad som för mig och enligt min mening borde vara klassat som medicin.

Undrar om någon här har lust att lufta lite omkring mina funderingar? alla tips / erfarenheter om länder mottages med största ödmjukhet.

Lev väl Mycket glad


Senast ändrad av Bungegalt den 2012-01-04 | 13:16:39, ändrad totalt 1 gång
Till överst på sidan
Visa användarens profil
cthullu
Ganjaman


Blev medlem: Jul 09, 2009
Inlägg: 2924

InläggSkrivet: 2012-01-04 | 13:13:16    Rubrik: Re: Sälja huset och flytta till Kambodja?

Var i Cambodia för ca 10 år sedan eller så, billigt och väldigt laid back,

MEN ha i åtanke att cannabis faktiskt ändå är olagligt där, även om det bla. är en traditionell matlagningskrydda och iaf på den tiden kunde man t.ex. be om att få en nypa i kycklingsoppan på väldigt många ställen Mycket glad

Så det finns en risk att lokala polisen vill ha saftiga mutor om de kommer på dig, och att sitta i fängelse där nere är nog inte roligt.

Jag har inte så bra koll på vilka länder det är lagligt att odla för eget bruk och vilka av dem som är billiga att leva i, men det kan vara värt att kolla upp, även om cannabis kanske i praktiken sällan blir problem i Cambodia.
Till överst på sidan
Visa användarens profil
Cosmodude
Småodlare


Blev medlem: Dec 01, 2011
Inlägg: 157
Från: landet ingenstans, som ligger nå'n stans, fast ändå..... ingenstans.......

InläggSkrivet: 2012-01-04 | 22:34:13    Rubrik: Re: Sälja huset och flytta till Kambodja?

Jag tycker det är otroligt bra att du är såpass engagerad i en plan som kommer höja din livstandard med tanken på att du kan själv medicinera efter behov. Så det ska du ha en guld eloge för!

Så vitt som jag har hört via muntliga samtal, så ska Frankrike vara ett väldigt "slappt" land när det kommer till Cannabis. Självfallet är det lika olagligt där som här. Men min uppfattning om Frankrikes situation är den att Cannabis har varit en sådan drog som har funnits där väldigt länge på en mycket populär skala. Samt att Cannabis mer eller mindre är totalt accepterat, både av det sociala som med myndigheter. Med min uppfattning så odlar väldigt många Cannabis i Frankrike, såpass många att myndigheter har överseénde med enkla, specielt medicinska odlingar. Men som sagt så är detta enbart information jag har fått via muntliga samtal med människor, b.l.a många fransyskor/fransmän. Så detta är mer av ett hint som kan vara värt att kolla upp, mer än ett faktum vilket det inte är Leende

Schweiz ( osäker stavning ) ska tydligen också vara ett sådant land som har mycket hög tolerans gentemot Cannabis, specielt om det är medicinskt. Jag tror till och med att någon här på forumet flyttade till schweiz för att kunna röka medicinskt. Enligt Cannabis.se's artikel (http://www.cannabis.se/artiklar/13941-schweiz-laglig-weed-foer-odlingskunniga) så spinner Schweiz vidare på iden att låta patienter och andra odlings kunniga att driva upp sin egna medicin/drog med mål att hämma den svarta marknaden och bemöta drog turism på ett vettigt sätt. Detta land kanske är av intresse? Har för mig att Schweiz är ett stabilt land i sig med rätt bra social välfärd.

Jag vet som sagt inte vad du har för "krav" ( Fann inget bättre ord ) på landet ifråga, så jag bara spinner vidare på din text i hopp om att kanske underlätta kläcka en idé eller två. Spanien/Barcelona är också länder som är relativt drog liberala, dock kanske inte EU's stadigaste länder som finns att välja mellan.

Annars så tycker jag du är riktigt grym som tar det här initiativet och jag måste ännu en gång ge dig en eloge för det. Jag önskar dig all lycka till med detta och jag hoppas att du kommer landa mycket fint när resan är rest Blinka

Mvh / Cosmodude
Till överst på sidan
Visa användarens profil
Trollkarln
Småodlare


Blev medlem: Sep 04, 2011
Inlägg: 222

InläggSkrivet: 2012-01-04 | 23:10:34    Rubrik: Re: Sälja huset och flytta till Kambodja?

Cosmodude, saken var ju det också att han redan nu lever på existensminimum och att flytta till Frankrike och Schweiz känns rätt dyrt Razz
Och det var en anledning till att han valde Kambodja.
Där går det och leva som en kung på enbart några tusen kronor i månaden.

Låter hur soft som helst, känns som en given grej för mig att försöka med när man blir pensionär.
Till överst på sidan
Visa användarens profil
NisseYaklom
Nyfrälst och hög


Blev medlem: Apr 24, 2008
Inlägg: 10

InläggSkrivet: 2012-01-05 | 6:56:08    Rubrik: Re: Sälja huset och flytta till Kambodja?

Bor i Kambodja sen -99, manga saker som ar bra har men det ar ett av varldens fattigaste lander.
Skicka ett pm om du har specifika fragor
Till överst på sidan
Visa användarens profil
Teslakid
Ganjaman


Blev medlem: Apr 07, 2008
Inlägg: 1953

InläggSkrivet: 2012-01-05 | 12:12:48    Rubrik: Re: Sälja huset och flytta till Kambodja?

För att flytta till Sweichz behöver man en årsinkomst på ca 800 000kr, så kan nog blir lite svårt... Men i övrigt ska de va som ett liberalare Sverige med en mer genomtängt byggd och fungerande välfärd, inte lika extrem som här så de lönar sig lite mer att jobba.

Med sossarna vid makten skulle vi nog vart närmare Grekland rent ekonomiskt idag, så de vore bra mycket värre än hur det är nu Förvirrad
Hela skiten är felbyggd från början och de börjar märkas nu oavsätt blått eller rött vid makten.

Men södra europa och en båt att glidra runt i tycker ja låter underbart Leende

Finns en tråd av en som fixat en bar i öster nånstans, minns inte om de va i Kamboja eller nått annat land bara...
Till överst på sidan
Visa användarens profil Galleri
Bungegalt
Nyfiken Grön


Blev medlem: Jan 04, 2012
Inlägg: 3
Från: Baltic island

InläggSkrivet: 2012-01-09 | 14:18:36    Rubrik: Re: Sälja huset och flytta till Kambodja?

Tack alla! Väldigt spännande att ta del av era tankar och erfarenheter.

Mina planer närmast blir att i år dra iväg och kolla läget. Visst är det trevligt med Europa men jag känner att vita stränder under ett mer tropiskt klimat hägrar. Massor av vänner föredrar Thailand, och många har flyttat dit heltid men någonting säger mig (mycket med hjälp av just vännerna) att Thailand är ganska exploaterat, jag kan ju omöjligt veta, fast när jag kikat på huspriser på nätet blir jag lite förundrad över hur dyrt det faktiskt är, inte minst med tanke på att man inte får äga någon mark där, eller ens vara i landet mer än 30 dagar. Kanske jag har fel, rätta mig i så fall.

Jag tänker att mellan tre och fem hundra tusen svenska skall kunna skapa mig ett nice litet hak att vistas i, ja eller lite beroende på kanske mer ändå, utöver det har jag ungefär tiotusen svenska i månaden att leva för, netto (då har jag ändå lagt undan gott och väl till ungarna), i budgeten måste jag även räkna in resorna så att kidsen kan komma hälsa på när dem vill osv.

Jag är inte ute efter ett lyxliv eller så, utan vill höja min livskvalitet samt slippa tänka på pengar den tid jag har kvar. Eventuellt skulle man kunna tänka sig bo utomlands största delen av året för att besöka sverige under sommarmånaderna, julhelger och så vidare... vad jag har som krav dock är fungerande internet, mobilnät, möjlighet till sjukvård, och det får absolut inte vara ett maffialand av något slag dvs. någorlunda tryggt

Skall fortsätta plöja lite i forumet efter matnyttigt Leende
Till överst på sidan
Visa användarens profil
mozman
Nyfrälst och hög


Blev medlem: Jun 19, 2011
Inlägg: 51

InläggSkrivet: 2012-01-23 | 1:30:02    Rubrik: Re: Sälja huset och flytta till Kambodja?

Hejsan Bungegalt!
Jag blev så positiv överaskad när jag läste din topic som låg högst upp på listan när jag kom. För det var precis kambodja jag ville läsa om.

Anledningen är att jag har väldigt liknande planer som dig och har hittat en stad, plats och mark som jg planerar att flytta ut till ganska så snart.

Jag har forskat så mycket kring det hela innan jag tog beslutet att flytta dit. Jag har själv aldrig varit där, men min vän som åker med mig åkte dit för en 1 månads vistelse då det hela lät för bra för att vara sant. Allting är skit billigt, folket är hur trevliga som helst, vädret är helt underbart och Cannabis är helt socialt accepterat och nästintill lagligt. Platsen min vän hängde på så var det till och med polisen som skötte cannabis försäljningen.

pma mig om du vill diskutera vidare Leende
Till överst på sidan
Visa användarens profil
thaistick
Garderobssnille


Blev medlem: Maj 20, 2011
Inlägg: 674
Från: asien

InläggSkrivet: 2012-03-22 | 21:28:15    Rubrik: Re: Sälja huset och flytta till Kambodja?

som sas innan så är camboja ett mycket fattigt land där affärer och barer går åt helsike 365 dagar per år... att flytta dit utan att besökt landet under flera tillfällen och under långa perioder är för mig helt galet..

jag skulle iaf inte, om jag var du, börja med att investera.. skulle bara åka dit köpa en moppe 2-hand och hyra en billig bostad som man trivs med...
känslan av att gräset är gröna på andra sidan har vi alla och vissa gör nått åt saken vilket jag tycker är super... förstår att du känner hur tiden rinner ifrån jag har samma känsla trots att jag bara är ca 30år...

räkna aldrig in affärer som skulle kunna generera pengar från en bar där in i din budget för allmäna utgifter..

Klarar du dig på dina pengar som du redan får finns väl ingen anledning till osäkra investeringar.. samt måste du plugga lagar och regler då det kan va som i grannländerna där du inte ens får äga baren utan behöver bulvan.. och då vem kan du lite på inte en ända cambojan iaf.. om du inte är besläktat (dock blåser dom släktingar hejvilt ändå)

tror du bara behöver en lååååång semester där du kan smyg odla och stödköpa i början... om du vart där 1 år kommer hem och bara längtar tillbaka direkt så kanske camboja kan va nått för dig..

just att lita på någon har jag under mina 10år i asien förstått att svenska medelålders män är svultna när d kommer till fysisk kärlek och speciellt så har dom gått å saknat hela livet att nån ska se dom som bra, stora, ståtliga, rika (haha) en asiatisk kvinna växer upp i ett samhälle där man lär sig ta hand om sin man, för annars gör nån annan det, och där förväxlas deras sätt att locka till sig en icke-asiatisk man med nån form av kärlek, givetvis blir inte dom heller kära på 2 sekunder men detta tycks ha missats av många =) så snälla vad du än gör gå inte å kära ner dig i första bästa som visar intresse.. pengar intresserar alla tjejer i hela asien känns det som... va med damer om du vill eller ha förhållande men se det alltid för vad det är istället för gå låtsas som halva gubb sverige =)

sorry ot där men tycker det är matnyttig info om man tror sig vilja flytta till asien...

ps hus priserna på nätet ang thailand är inte på riktigt.. totalt sjuka överpriser.. jag bor i thailand och ser 1 vit max 1 gng i veckan :) du kan bo bland turisterna i camboja eller thailand samt utan dom i båda oxo....
tycker du ser på det fel där.

läste ditt andra inlägg du säger att du vill till vita stränder där det inte är exploterat?? så du kan va först med att explotera eller? känns inte alls i linje med mitt sätt att tänka... låt dom få ställena som vi inte fukkat på jorden få va å ta dig till samma strand som alla andra =)
Till överst på sidan
Visa användarens profil
Visa tidigare inlägg:   
Skapa nytt inlägg   Svara på inlägget   Utskriftsvänlig sida   Forumindex Resor och andra kulturer
Sida 1 av 1
Alla tider är GMT + 1 timmeHoppa till:  


Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet
Du kan inte bifoga filer i det här fourmet
Du kan ladda ner filer i detta forum


© Swecan | Copyright Policy | Privacy Policy | Advertising | Credits